S-a dus Rodica Ghimiș! Într-o lume în care spitalele nu refuză pacienți!

2569

A murit Rodica Ghimiș, aceasta este vestea pe care am auzit-o toți, duminică dimineața, veste pe care, dincolo de speranță, o preconizam, știut fiind că lupta acesteia cu viața s-a dat greu, pe un pat de spital obținut cu dificultate într-o țară în care drepturile pacientului sunt doar pe hârtie. A murit pacientul Rodica Ghimiș, dar problemele au rămas, pentru că mulți alți gorjeni au fost în situația acesteia și a familiei ei sau vor fi, dacă noi nu facem nimic.

Spitalul Județean din Târgu-Jiu deține încă, pe hârtie, un compartiment de Neurochirurgie, cu cinci paturi, care nu funcționează, din motive aberante. Cică, medicii de specialitate nu s-ar fi prezentat la concurs pentru ocuparea postului. Conducerea spitalului s-a descurajat și a decis că postul nu trebuie vacantat, pentru că, dacă o dată nu s-a prezentat nimeni, același lucru se va întâmpla și a doua oară. Așa că povestea cu Neurochirurgia de pe malul Jiului s-a abandonat.
Între timp, neurologi și medicii de urgență de la SJU Târgu-Jiu au înroșit telefoanele făcând plecăciuni către spitale din țară ca să le primească pacienții, aflați în situații similare cu cea a Rodicăi Ghimiș. Unii au trăit, alții au murit.. După noroc!
Nici atunci nu s-a schimbat nimic.
Mâine o altă Rodica se va lupta de pe patul de spital, în comă, cu sistemul sanitar bolnav din România, dar în Gorj, tot nimic! Ca o ironie a sorții, ultima postare a Rodicăi Ghimiș, până la incident, a fost un articol despre un neurochirurg.
Mai mult, cazurile grave care necesită spitalizări la clinici de renume cu dotări sunt preluate de pe heliportul din Târgu-Jiu numai ziua, pentru că nimeni nu s-a gândit să facă operațional spațiul și noaptea. Dar tot nimic! Astfel zilele trec, vorbele se uită, dar faptele rămân, nu, domnilor politicieni?
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here