S-a deschis Târgul Meșterilor Populari, la Târgu-Jiu

426

Marți, 21 august, la ora 11.00, în centrul municipiului Târgu-Jiu, a avut loc deschiderea unei noi ediții a Festivalului Meșterilor Populari. Până pe 26 august 2018, în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, cei 42 de meșteri își vor expune produsele tradiționale: ceramică, pielărie, lemn, podoabe, ouă încondeiate, zgărdane, pictură pe sticlă, pictură țărănească, vioară cu goarnă, cusături și sculptură.

Târgul Meșterilor populari din România va fi deschis până duminică, 26 august 2018, în zona centrală a municipiului fiind expuse obiecte de ceramică, cioplituri în lemn, costume populare, pielărie, broderii diverse, ouă încondeiate, sculptură lemn, instrumente muzicale/ vioară cu goarnă, ii brodate, artă africană, pictură naivă, picture pe sticlă, bijuterii, produse apicole  și așa mai departe.

La cea de a XIV-a ediție a Târgului, în urma parteneriatului cu Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” (care organizează Festivalul Internațional de Folclor “Acasă la Brâncuși”) vor participa și meșteri populari din Serbia, Bulgaria și Republica Moldova.

Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Consiliul Județean Gorj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here