S-a dat startul sezonului de rafting 2013

193

Debutul noului sezon de rafting pe Jiu a avut loc în perioada 1-4 mai. Evenimentul a fost savurat din plin de participanţi. Directorul Salvamont Gorj spune că prezenţa unui număr mare de touroperatori din ţară confirmă că Defileul Jiului este cel mai atractiv circuit de rafting de agrement din România.

Amatorii sporturilor extreme au posibilitatea de a experimenta senzaţii de neuitat pe Defileul Jiului. În urmă cu câteva zile a debutat sezonul de rafting 2013. „Debutul sezonului de rafting 2013 s-a făcut în perioada 1-4 mai Defileul Jiului. Am avut parte de o apă superbă, mulţi touroperatori din ţară, multe ambarcaţiuni, detalii care dovedesc încă o dată ca Jiul, în Defileu, este şi rămâne cel mai atractiv circuit de rafting de agrement din România”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Sezonul din acest an s-a deschis cu o cursă demonstrativă la care au participat operatori de turism din întreaga ţară. Coborârea s-a făcut cu bărci pneumatice speciale de rafting de câte şase persoane, una dintre acestea fiind un instructor. De precizat că traseul de rafting între Lainici şi Bumbeşti-Jiu are o lungime de 12 kilometri, un grad de dificultate II-IV, diferenţă de nivel de 230 de metri, timp de coborâre de circa 1,5 – 3 ore, iar traseul sportiv de rafting, între Livezeni şi Lainici, are o lungime de 10 kilometri, un grad de dificultate III-V, diferenţă de nivel de 255 de metri, timp de coborâre circa 1-2 ore.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here