Ruşeţ vrea candidaţi “made in Gorj” pe ARD

773

Şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ, vrea ca Alianţa România Dreaptă (ARD) să vină cu candidaţi care sunt din judeţul nostru, fiind acceptate în mod contrar doar personalităţi cunoscute din afară. Acest lucru l-a cerut Ruşeţ atât celor de la Forţa Civică(FC) Gorj cât şi de la Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) Gorj, cerinţa liderului PDL având şi consimţământul şefilor de la centru. Deocamdată doar Colegiul 5 de Deputaţi este revendicat de PNŢCD.

PDL Gorj şi-a conceput lista de candidaţi pentru toate colegiile din judeţ la parlamentare, acceptând din start să îşi retragă oamenii dacă PNŢCD şi Forţa Civică vin cu candidaţi credibili din Gorj sau cu personalităţi din afara graniţelor judeţului. Totul va fi clarificat însă abia pe 15 octombrie când candidaţii ARD-ul vot trece de criteriile de integritate cerute la semnarea protocolului alianţei. În ce priveşte discuţiile între cele trei partide, componente ale ARD, Ruşeţ menţionează că a vorbit doar cu şeful PNŢCD Gorj. “Am avut, în cursul zilei de astăzi(n.r. joi), o convorbire cu preşedintele PNŢCD, Matei Catrinoiu. Aştept în cursul acestei săptămâni şi împuternicitul partidului Forţa Civică pentru judeţul Gorj, pentru a avea discuţii cu dânsul şi după aceea pentru a avea discuţii între partide, în vederea definitivării listei de candidaţi, dar şi în vederea definitivării strategiei. Candidaţii PDL care au fost nominalizaţi îndeplinesc în totalitate criteriile. Există posibilitatea ca la nivelul judeţului Gorj, colegii noştri de alianţă să aibă una sau două candidaturi pentru colegiile din judeţul Gorj”, a declarat Ion Ruşeţ.

Burchel sau “pătatul” Catrinoiu
Ruşeţ a menţionat că pe Colegiul 5 de Deputaţi, Catrinoiu şi Burchel vor o candidatură, el nedorind să comenteze dacă şeful PNŢCD Gorj ar îndeplini condiţiile de integritate. Asta deoarece la punctul 3 al acestor criterii se menţionează că asupra candidatului nu trebuie să planeze indicii despre fapte care îi prejudiciază credibilitatea. Să nu uităm că Matei Catrinoiu a fost implicat, în calitate de denunţător, în dosarul cu judecătoarea Mladen, aceasta fiind acuzat de acesta de viol, el având o relaţie extraconjugală cu fosta magistrată. “Există din partea PNŢCD o poziţionare şi există o luptă în interiorul PNŢCD la care noi nu ne implicăm în niciun fel. Există doi candidaţi – domnul Catrinoiu şi domnul Burchel – care vin de la nivelul conducerii centrale, urmează ca PNŢCD să-şi rezolve problemele legate de candidatura unuia sau altuia. De asemenea, există premizele ca Forţa Civică să aibă un candidat în judeţul Gorj. În opinia noastră, dacă acest candidat va veni din afara judeţului, pentru că aşa cum ştiţi Forţa Civică este, în momentul de faţă, un partid care se organizează la nivelul acestui judeţ, iar candidaţii ar trebui să aibă legătură cu acest judeţ, să fie născuţi sau să locuiască în acest judeţ, să fie apropiaţi de acest judeţ, să nu fie din afara judeţului. În cazul în care colegii noştri de alianţă nu au resurse în cadrul judeţului, cred că nu poate candida în judeţul Gorj decât o personalitate publică proeminentă din afara judeţului”, a mai spus Ion Ruşeţ. În cazul în care Forţa Civică nu va dispune de un candidat viabil, PDL Gorj va nominaliza în colegiul respectiv un candidat democrat-liberal.

Daviţoiu, susţinut în continuare
Ruşeţ a subliniat că PDL are lista de candidaţi care va deveni definitivă din data de 8 octombrie, Nicu Daviţoiu, care conduce organizaţia municipală a PDL Târgu-Jiu, urmând să candideze pe Colegiul 6. Şeful PDL Gorj a apreciat că organizaţia lui Daviţoiu nu a percutat cum trebuia la locale dar, cu toate acestea, liderul trebuie să se impună să facă treabă la parlamentare. “PDL are candidaţi pentru toate colegiile, în momentul de faţă există o solicitare din partea PNŢCD pentru Colegiul 5, ea nu s-a tranşat, urmează să fie tranşată în următoarele zile. Apreciem că până luni, 8 octombrie, vom definitiva lista la nivelul alianţei în ceea ce priveşte judeţul Gorj şi vom trimite toată documentaţia la Comisia de Etică. Cred că în şapte zile se va pronunţa asupra celor opt, iar în jurul datei de 15 octombrie vom avea lista definitivă a alianţei pentru judeţul Gorj. În cazul în care Forţa Civică nu va propune pe cineva cunoscut la nivelul judeţului, nu va propune o personalitate care să fie cunoscută la nivel naţional, nu vom discuta altă candidatură, vom rămâne cu candidaţii noştri”, a conchis şeful PDL Gorj.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here