Ruşeţ scoate sabia la “naşul” Manţog

120

IMG_4287Preşedintele interimar al PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, îşi condiţionează candidatura la şefia organizaţiei de o problemă despre care până acum s-a vorbit cel mult pe la colţuri.

Acesta spune că va intra în cursa electorală internă din filială doar dacă în interiorul acesteia nu va mai exista „un sistem mafiot tolerat”, termenii nemaifiind folosiţi de vreun portocaliu până în prezent. Ruşeţ afirmă că „sistemul” respectiv este „tolerat” de diferiţi membri ai PDL cu funcţii de conducere inclusiv la nivel de Bucureşti, senatorul nedorind să nominalizeze însă pe nimeni. Liderul interimar al PDL Gorj a <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} /* Page Definitions */ @page {mso-footnote-numbering-restart:each-section;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –> precizat doar că el nu va mai tolera sistemul respectiv şi, în condiţiile în care va reuşi în această luptă va lua şi decizia de a candida la preşedinţia organizaţiei, alegerile interne fiind programate pentru 19 martie. Într-o declaraţie publică, Ruşeţ l-a numit pe Manţog drept ,,naşul Gorjului”.

„Există un sistem mafiot tolerat în interiorul PDL Gorj, iar eu nu voi mai accepta aceste lucruri. Sunt colegi de-ai mei, nu de la Gorj, chiar de la nivel central, care tolerează acest sistem”, afirmă senatorul Ion Ruşeţ. Declaraţiile sunt făcute la o zi după ce Ruşeţ a participat la Bucureşti la o întâlnire cu ceilalţi doi parlamentari ai filialei şi cu secretarul general al PDL, Vasile Blaga, precum şi cu vicepreşedintele Adriean Videanu. Discuţiile au vizat posibila reluare a alegerilor în toate organizaţiile din cadrul PDL Gorj, aşa cum dorea senatorul, decizia finală fiind aceea ca alegerile să fie reluate doar acolo unde partidul are mai puţin de trei consilieri locali, numărul localităţilor aflate în această situaţie fiind destul de redus.

Cere lămuriri

În replică, fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, consideră că senatorul are obligaţia să spună cine face parte din sistemul despre care vorbeşte şi cine colectează beneficiile acestui sistem. „Îl invit pe dl Ruşeţ să spună cu subiect şi predicat în ce constă sistemul mafiot, cine face parte din el şi cine colectează beneficiile acelui sistem. Îl invit în acelaşi timp să mediteze dacă cele 37 de milioane de euro pe care eu, Manţog, nu altcineva, le-am adus cu titlu gratuit pentru investiţii la Complexul Energetic Turceni fac parte din acest sistem mafiot. Îi reamintesc deocamdată doar atât că, în timp ce eu băteam drumurile Bucureştiului pentru a asigura contracte pentru energie şi bani necesari investiţiilor, el cheltuia aproape 20 de miliarde pe o echipă de fotbal din divizia C, aflată pe locul ţ-şpe. Alte câteva zeci de miliarde le-a cheltuit la superperformanta şi tehnologizata firmă Sin Jilţ SRL”, a menţionat Manţog, aluzia vizându-l direct pe liderul sindical Ion Ruşeţ.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here