Ruşeţ, sătul de gaşca pedelistă a lui Manţog

277

ruset suparatIon Ruşeţ a ajuns la limita răbdării. O dovedesc declaraţiile sale publice de ieri, democrat-liberalul nemaiputând să se abţină în a critica ,,pe faţă” gaşca formată în jurul lui Ionel Manţog şi neregulile din PD-L Gorj, trecute însă cu vederea de conducerea partidului de la Bucureşti. Totul a izbucnit între Ruşeţ şi Manţog după ce s-a stabilit, în cele din urmă, că data alegerilor interne în PD-L Gorj va fi undeva în jurul a 10 octombrie, anul acesta.

Ion Ruşeţ şi Ionel Manţog sunt la cuţite. Acest lucru se cunoştea, de mult timp, în sânul PD-L Gorj dar lucrurile au fost lăsate să mocnească, deoarece gaşca pedelistă avea grijă să îşi limpezească, între timp, apele la centru. Punctul culminant al conflictului a fost însă vizita lui Adriean Videanu, ex-ministrul Economiei, venit în Gorj să întărească poziţia grupării Manţog-Cosmin Popescu-Marcel Hoară-Severus Militaru. A şi făcut asta, punându-l la colţ pe Ruşeţ, în condiţiile în care acesta era unul dintre candidaţii la şefia partidului, şansele în cazul său fiind foarte mari. Ruşeţ şi-a spus nemulţumirile, public, în sala de şedinţă, considerând şi acum că această întrunire a fost ,,un simulacru”. Părerea sa a sunat ca o ameninţare şi evident că a deranjat pe Manţog şi pe apropiaţii acestuia. Ruşeţ a fost pus la zid.

Parlamentarul nu se desminte

Senatorul a făcut ieri însă nişte declaraţii acide la adresa celor care conduc, în prezent, organizaţia portocalie de la nivel de Gorj. ,,Dezacordul care există între mine şi cvartetul Manţog-Cosmin Popescu-Militaru-Hoară există în continuare, deci noi suntem în dezacord pe anumite aspecte legate de rolul meu în filiala Gorj şi cum trebuie să desfăşor activitatea politică la nivelul filialei. Dacă lucrurile vor merge, în continuare atât de prost, apele trebuie separate. (…)În aceste condiţii nu văd ce rost mai are să mai stau dacă o grupare decide la nivelul filialei. Am explicat acest lucru lui Videanu şi preşedintelui partidului, Emil Boc, la nivelul grupului senatorial”, a declarat Ruşeţ care a criticat ,,aplaudacii” de la şedinţa cu Videanu.

Declaraţiile lui Ruşeţ nu au rămas fără răspuns. Evident, fără răspuns de la Ionel Manţog, care a avut grijă să transmită şi nişte mesaje către cei care nu i-au făcut voia, adică spre Liviu Andrei, prefectul de Gorj, şi Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj. ,,Nu cred că locul lui Ruşeţ este în alt loc decât la PD-L. Noi am mai avut astfel de crize de creştere şi la Romanescu şi la Liviu Andrei dar partidul s-a dovedit destul de inteligent pentru a trece peste aceste puseuri şi a păstra pe toată lumea în echipă. Am spus că nu cred că Ruşeţ merită şi trebuie să fie preşedinte al PD-L Gorj şi îmi menţin această afirmaţie, care va fi tranşată cu ocazia alegerilor care vor avea loc în această toamnă la PD-L”, a declarat Manţog.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here