Ruşeţ, Popescu şi Militaru, fruntaşi la vot

263

Ion Ruset (2)Bilanţul ultimei sesiuni parlamentare, respectiv februarie – iunie 2010, realizat de Institutul de Politici Publice, scoate la iveală faptul că liderii partidelor din România ocupă locuri fruntaşe la absenţa din Parlament. În cazul judeţului nostru, cei mai harnici au fost senatorul Ion Ruşeţ şi deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru.

Acum câteva zile, Institutul de Politici Publice (IPP) a publicat raportul sesiunii parlamentare februarie – iunie 2011, raport ce prezintă cosmin-popescu1situaţia voturilor exprimate de către senatorii şi deputaţii care reprezintă judeţele în Parlamentul României. Conform raportului, senatorul şi deputaţii puterii din judeţul Gorj sunt cei care se regăsesc în topurile cu cele mai multe voturi exprimate în Parlamentul României, în timp ce reprezentanţii opoziţiei s-au dovedit a fi câteodată chiulangiii.

83,6%, prezenţa deputaţilor

Potrivit raportului IPP, în sesiunea parlamentară încheiată, prezenţa deputaţilor din Gorj este de 83,6%, în timp ce cea a senatorilor a fost de 85,7%. De asemenea, deputatul PSD Vasile Popeangă, se află pe locul al patrulea în topul deputaţilor cu cele mai multe declaraţii politice. În acest sens, pesedistul a avut un număr de 25 de declaraţii politice în sesiunea februarie – iunie 2011.

Parlamentarii “portocalii”, în top

militaruCel mai mare interes pentru deciziile luate în Parlament le-au manifestat senatorul şi deputaţii PDL, Ion Ruşeţ, respectiv Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Senatorul Ruşeţ şi-a exprimat 377 de voturi în plen, prezenţa sa fiind astfel de 98,2%. Deputaţii Militaru şi Popescu au avut o prezenţă de 100%, numărul voturilor exprimate de aceştia fiind de 429 în sesiunea parlamentară februarie – iunie a.c. Senatorul PSD de Gorj, Toni Mihail Greblă a avut în sesiunea trecută o vasile-popeangaprezenţă de 72,9%, exprimându-şi 280 de voturi. Deputatul Vasile Popeangă a avut o prezenţă de 90,9%, voturile exprimate de acesta ajungând la numărul de 390. De asemenea, pesedistul Mugurel Surupăceanu şi-a exprimat doar 242 de voturi, prezenţa sa fiind de 56,4%. O prezenţă mai bună a avut-o Victor Ponta, deputat PSD de Gorj pe Colegiul 6 şi preşedintele organizaţiei PSD, care şi-a exprimat 316 voturi, prezenţa sa fiind de 73,7%. Proaspătul deputat de Gorj trecut la UNPR a avut o prezenţă în sesiunea parlamentară trecută de 81,1%, numărul voturilor exprimate fiind de 348.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here