Ruşeţ decide duminică dacă acceptă şefia PD-L

311

picture 010Senatorul Ion Ruşeţ este pus, în aceste zile, între ciocan şi nicovală. Pe de o parte este ofertat de PSD să treacă de partea acestui partid, şi să ajute la trecerea moţiunii populare de cenzură

, iar pe de altă parte colegii din PD-L Gorj au început să îi ofere aproape totul pe tavă pentru a rămâne în rândurile acestei formaţiuni politice. Ultima ofertă pentru Ruşeţ a fost şefia PD-L Gorj şi realizarea aici a propriei echipe. Abia duminică Ruşeţ va da un răspuns clar celor care l-au ofertat, asta în condiţiile în care deja a refuzat luni ce i s-a oferit de către liderii de la centru.

Ion Ruşeţ are de ales între şefia PD-L, de unde a promis că îi va limita sfera de influenţă a lui Ionel Manţog, şi un loc sigur de parlamentar pe listele PSD la viitoarele alegeri. Senatorul PD-L a refuzat însă să ofere un răspuns clar în legătură cu drumul pe care va merge în continuare, asta în condiţiile în care cele petrecute luni în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, nu mai sunt un secret. Lui Ruşeţ i s-a oferit cârma PD-L Gorj şi asta la propunerea lui Gheorghe Falcă, în timp ce Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele partidului a vrut această distincţie pentru deputatul Constantin Severus Militaru.

Condescu între lideri

În prezidiul BPN-ului, organizat luni la Bucureşti, s-au aflat, susţin surse din partid, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă şi Marin Condescu. După finalizarea punctelor importante de pe ordinea de zi a venit rândul Gorjului pe lista deschisă de participanţi. Atunci s-a tranşat şi cele ce se petrec acum în organizaţia PD-L din judeţul nostru, subiectul principal fiind Ion Ruşeţ. Videanu a venit cu propunerea ca Militaru să preia, în interimar, şefia PD-L Gorj, iar Ruşeţ să devină prim-vicepreşedinte, în timp ce Cosmin Popescu să fie vicepreşedinte. Gheorghe Falcă a propus în schimb ca Ruşeţ să fie numit preşedinte şi să fie lăsat să îşi facă echipa singur. Ruşeţ a refuzat însă ambele oferte fapt care l-a determinat pe Blaga să intervină şi să propună un timp de gândire pentru Ruşeţ. Astfel duminică la orele 16.00, senatorul PD-L va decide dacă va accepta oferta făcută de liderii partidului şi va prelua şefia PD-L Gorj.

Dacă Ruşeţ acceptă acest lucru alegerile din PD-L Gorj nu se vor mai organiza.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here