Ruşeţ: “Mă aştept la gesturi de onoare din partea lui Manţog şi Moţa”

279

rusetPreşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a comentat ieri sentinţa magistraţilor Tribunalului Sibiu de condamnare a pedelistului Ionel Manţog. “Regret că Manţog nu a reuşit să-şi demonstreze nevinovăţia în faţa instanţei de judecată. Din acest motiv consider că un gest de onoare, de autosuspendare, ar fi binevenit.

Dacă nu se va autosuspenda, oricum până în luna mai, nu vom lua în discuţie acest caz”, a declarat Ruşeţ. Liderul PDL Gorj a menţionat însă că, în opinia sa, deputatul Cosmin Popescu, autosupendat din PDL ca urmare a unei condamnări aproape similare, ar fi o victimă colaterală. “Sper că deputatul Cosmin Popescu va fi absolvit de vină la recursul pe care îl are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Ruşeţ.

În ce priveşte statutul PDL acesta prevede excluderea membrilor cu sentinţe definitive şi irevocabile, şi suspendarea acestora dacă există o sentinţă de condamnare. “Dacă Iustin Moţa va fi arestat preventiv vom lua în discuţie şi cazul acestuia la PDL Gorj. Cert este că mă aştept la gesturi de onoare atât din partea lui Manţog cât şi a lui Moţa”, a conchis Ruşeţ.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here