Ruşeţ: “Angajaţii CEO au semnat la presiune. Controlul ITM trebuia făcut mai repede”

129

Prim-vicepreşedintele FNME, Ion Ruşeţ, a declarat ieri după-amiază că este mulţumit de rezultatul verificării ITM la CEO, la sesizarea făcută de Federaţia Naţională Mine Energie(FNME) dar, dacă verificarea s-ar fi făcut mai repede, o partea dintre angajaţii cu salariile diminuate ar fi fost salvaţi de tăierile ilegale.

“Este un raport obiectiv, în opinia noastră, corect, pentru că noi am făcut această sesizare la ITM şi am fost de bună credinţă. Nu am făcut sesizarea la ITM şi atât, ci am făcut şi notificări la conducerea CEO. Nu a fost o reclamaţie făcută fără notificări. Am făcut notificări scrise, am avut note verbale la întâlnirile avute cu administraţia. Sunt documente în acest sens, la Comisia Paritară, în care am arătat că această măsură este ilegală. Nu vreau să discut despre moralitatea acestei măsuri sau de alte considerente. S-a demonstrat că am avut dreptate şi este suficient”, a declarat Ruşeţ.
Acesta a subliniat însă presiunile de care au avut parte angajaţii pentru a semna actele adiţionale la contractul individual de muncă. “Să nu uităm că au fost presiuni, controlul ITM-ului venind prea târziu. Dacă se întâmpla acum două săptămâni, numărul celor care erau descoperiţi că nu au semnat contractul individual de muncă era mult mai mare. Au fost presiuni asupra angajaţilor. Regret, în momentul de faţă, că o parte dintre colegii noştri au cedat la aceste presiuni. Nu avem ce face, mergem mai departe”, a completat sindicalistul.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here