Rujeola continuă să facă victime

371

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, a ajuns la 9.704, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică. Totodată, INSP anunţă că un număr de 35 de persoane au murit din cauza rujeolei. Din fericire, în Gorj nu a fost înregistrat niciun caz de deces, din totalul de 157 îmbolnăviri.

Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), afecțiunea este mortală. Până în prezent, la nivel național au fost înregistrate 35 de decese cauzate de această boală.
La nivelul judeţului Gorj, din fericire nu a fost niciun caz de deces cauzat de această boală, însă numărul îmbolnăvirilor se apropie de 160 de la începutul epidemiei, până în prezent.
Începând de anul trecut, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, care a afectat în special copiii cu vârste de până la 4 ani, situație generată de scăderea ratei de vaccinare în cazul imunizării împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului. Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercurea trecută, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Vaccinul împotriva rujeolei sau pojarului protejează copiii împotriva acestei boli. În România, potrivit statisticilor, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here