Rujan: „Ministrul Energiei este chemat să își facă treaba”!

1976

Senatorul PSD, Cristinel Rujan, a avut o reacție oportună în problema facturilor ridicate la energie electrică care afectează gorjenii.

„Ministrul Energiei are obligația să vină urgent cu un plan adecvat de măsuri de combatere a scumpirilor excesive ale energiei, deoarece sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE, așa cum eronat lasă să se înțeleagă ministrul Virgil Popescu”, a transmis parlamentarul de Gorj.

”PSD consideră că Guvernul, prin ministerul de resort, este cel chemat să reglementeze prețurile la energie, cel puțin pentru consumatorii casnici, pentru infrastructura critică (școli, spitale, instituții) și IMM-uri. Doar reducerea unor taxe nu va rezolva cauza principală a creșterii prețurilor din domeniul energiei, respectiv liberalizarea haotică a pieței, fără a exista condiții de competiție reală.
Pentru că PSD a venit la guvernare pentru a contribui la rezolvarea crizelor și nu pentru a se certa cu partenerii de coaliție, vom sprijini orice decizie care va aduce după sine o diminuare a poverii facturilor. Important este ca oamenii să-și poată achita facturile, iar companiile să poată menține locurile de muncă și să-și poată păstra competitivitatea în raport cu piețele externe”, a mai spus parlamentarul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here