,,Rugați-vă, ca Atotputernicul să binecuvânteze neamul acesta cu conducători cu frică de Dumnezeu”!

481

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, PS SEBASTIAN, a oficiat duminică, 4 august, o Liturghie Arhierească la Caracal, pentru Luiza şi Alexandra, iar la finalul slujbei s-a adresat credincioşilor, mesajul său fiind deosebit de dur, la adresa incompetenţei autorităţilor statului. Da, a fost pe bună dreptate un aspru rechizitoriu la adresa clasei politice actuale din România, la adresa autorităților române, slujind acolo, în Catedrala din Caracal, la sfârșitul Sfintei Liturghii săvârșite în Duminica 7-a după Rusalii.

,,La Dumnezeu ne-a mai rămas credința și rugăciunea”!
La slujba Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni speciale pentru toţi cei afectaţi de drama adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, dar şi pentru alte tinere victime ale infracţionalităţii clanurilor interlope din municipiu, din judeţ şi din ţară! Au fost rostite rugăciuni speciale pentru invocarea ajutorului şi mângâierii Lui Dumnezeu asupra tuturor celor afectaţi de evenimentele tragice care au îngrozit societatea noastră în ultima vreme! Pentru că drama Alexandrei Măceşanu, a Luizei Melencu şi a altor tinere căzute pradă infracţionalităţii, ne obligă pe toţi la vigilenţă sporită, la responsabilitate nedisimulată, dar şi la mai multă rugăciune! Episcopul Slatinei a vorbit la Caracal despre incompetența și complicitatea autorităților în cazul Alexandrei, afirmând că micuța este victima unor rețele de interlopi!
Ierarhul a vorbit la Caracal, orașul Alexandrei, despre «tinere care sunt căutate de aceste rețele ticăloase, despre ne-oameni care nu se mai satură de bani și de plăcere!», spunând cu un curaj demn de apreciat: ,,Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia de lângă tine și-și bate joc de ea și-o omoară. Unul care n-a mișcat un ac ca să crească acel copil. Părinții ei s-au străduit cu ea! Dar, ce, numai el? Sunt atâția care fac același lucru” – a spus episcopul Slatinei și Romanaților!
La un moment dat, PS Sebastian a fost întrebat, dacă o va pomeni pe Alexandra la vii sau la morți, prin răspunsul său arătând că a făcut acest lucru la parastas şi a continuat cu vocea plină de emoție, că dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat de autorități! «Dar ce, crezi că chiar a murit?», a fost întrebat ierarhul, după care a spus: ,,M-a întrebat așa cum vă întrebați și dumneavoastră. Și am văzut că se întreabă toată lumea în țara asta! Ce, dacă s-a dat un comunicat oficial, lumea încă se întreabă – și m-au întrebat și pe mine: credeți că a murit? Și am zis: să dea Dumnezeu să nu fi murit, să dea Dumnezeu să fie vie, să-și dovedească, adică, încă o dată incompetența sau mai bine zis complicitatea autoritățile și într-o zi să ne ceară scuze și să spună, iată, Alexandra este vie! Să dea Dumnezeu să fie vie, toți ne-am rugat pentru asta, dar vă spun, dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat!”, a subliniat Episcopul Eparhial.
Cu un curaj, am spune, legendar, PS Sebastian i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă să se roage pentru ca România să aibă parte de conducători cu frică de Dumnezeu, nu ,,jigodii”!
Ce cuvinte extraordinare să spui: ,,Rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră! Rugați-vă ca Atotputernicul să binecuvânteze neamul acesta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconștienți, nu jigodii, nu oameni fără suflet, ci cu oameni cu responsabilitate, cărora să le pese de noi, așa cum și noi îi respectăm acolo unde sunt puși în funcții. Noi îi respectăm! Să ne respecte și ei și să-și facă datoria față de noi, pentru că ceea ce am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconștiență, a fost trădare, a fost incompetență, a fost tot ce vreți, bătaie de joc! De aceea, nu mai crede nimeni în nimic! La Dumnezeu ne-a mai rămas credința și rugăciunea” – a reiterat Ierarhul Slatinei şi Romanaţilor! Felicitări, din toată inima, Preasfinţia Voastră, iar curajul de care aţi dat dovadă, demonstrează că meritaţi un loc mai înalt în ierarhia Bisericii Ortodoxe Române! Vă aşteptăm cu drag, astăzi, la Mănăstirea LAINICI!
Profesor, Vasile GOGONEA

PS. Astăzi, 6 august 2019, de Sărbătoarea «Schimbarea la Faţă a DOMNULUI», care este unul dintre cinstitele Hramuri ale cunoscutei lavre a Sf. Cuv. IRODION, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu membrii Sinodului Mitropolitan şi ajutat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii LAINICI, din Defileul Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here