Rugăciune la Schimbarea la Faţă a Domnului! ,,Cel ce în muntele Taborului, Te-ai transfigurat în Slavă, / Hristoase Dumnezeule”!

1387
fbt

Astăzi, vineri, 6 august, creștinii de rit ortodox sărbătoresc un moment important, Schimbarea la față a Domnului sau Obrejania, una dintre cele mai mari sărbători religioase ortodoxe. Potrivit credinței populare, este prima zi a toamnei și cum va fi astăzi, aşa va fi până vine frigul. Ca orice mare sărbătoare creştină, ziua Schimbării la Faţă trebuie petrecută în rugăciunea:
”Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Faţă în prezența ucenicilor Tăi : Petru , Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi. La ceas de mare sărbătoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu. Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar. Ajută-mă Doamne Hristoase să mi se împlinească și marea mea dorință ….Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie!
Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, / Nu ne lepăda de la fața Ta,
Cel ce Ești lumină neapusă, / Acoperă-ne de întunericul cel străin al păcatelor pe noi, nevrednicii. Te rugăm: curățește-ne, Mântuitorule, /Că multe sunt fărădelegile noastre
Și scoate-ne din adâncul răutății!
Întoarce-ne către Tine și la lumina poruncilor Tale, /Îndreaptă căile noastre!
Tu, Cel ce în muntele Taborului Te-ai transfigurat în slavă, / Hristoase Dumnezeule,
Și ucenicilor Tăi le-ai descoperit slava dumnezeirii Tale, / Luminează-ne și pe noi, păcătoșii, / Cu lumina cunoașterii Tale, / Și ne arată vrednici
Moștenitori ai Împărăției Tale celei fără de sfârșit!
Deschide, Doamne, ochii cugetelor noastre, / Spre cunoașterea luminoaselor Tale propovăduiri!
Înalță-ne în Duhul Tău cel Sfânt, / Deasupra micimilor omenești,
Ca astfel, laolaltă cu ucenicii Tăi, / Să fim și noi părtași contemplației duhovnicești,
Și să ne bucurăm de Tine, / Domnul și Dumnezeul nostru, / Acum și pururea,
Și în vecii vecilor, Amin!
Preot Antonie FĂINIŞI, Parohia Strâmba-Jiu, Turceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here