Rudele militarului mort şi-au dat în petec: – Înjurături şi bălăcăreli, la capul decedatului

264

Burlan Anisoara matusa militaruluiÎnmormântarea sublocotenentului, post-mortem, Constantin Laurenţiu Lixandru nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. În timpul discursului ţinut de către Şeful Statului Major al Armatei, generalul Ştefan Dănilă, mama militarului a cedat nervos, acuzându-şi nora de lipsă de interes faţă de soţul ei decedat.

Lângă sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului căzut la datorie în Afganistan, au stat pe tot parcursul slujbei, familia acestuia. După ce slujba de înmormântare ţinută de către un sobor de preoţi în curtea Catedralei Sfinţii Împăraţi “Constantin şi Elena”, s-a încheiat, un coleg al tânărului decedat a ţinut un discurs în memoria militarului. A urmat alocuţiunea primarului oraşului Rovinari, Dorin Filip, iar apoi, Şeful Statului Major al Armatei, generalul Ştefan Dănilă, care l-a înlocuit pe Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a ţinut un discurs, semnat de ministru, în care i-a prezentat familiei, şi în special soţiei militarului, condoleanţe şi sprijin total. „Durerea dumneavoastră este fără margini. Nu există cuvinte prin care să fie alinată suferinţa prin care treceţi. Constantin Laurenţiu Lixandru a fost sprijinul dumneavoastră, iar de acum, marea familie a Armatei Române vă va sprijini pe dumneavoastră. Cornelia, soţia eroului, care-şi plânge azi soţul, va fi colega noastră, va fi militar şi va îmbrăca uniforma de subofiţer al Armatei Române şi duce mai departe numele şi renumele familiei, Lixandru. Cornelia, Armata Română va fi tot timpul alături de tine, de dumneavoastră, părinţii şi rudele lui Laurenţiu”. La auzul veştii că nora sa va îmbrăca haina militară, iar despre familia militarului care i-a fost alături înainte de căsătorie nu s-a spus nimic, mama lui Lixandru a cedat nervos, jignindu-şi pe cea care i-a fost soţie fiului său: „Să vă fie ruşine, tot ce se spune e o minciună. Nici măcar nu l-a atins. E soţul ei, nu vedeţi că nu plânge deloc?”, au fost cuvintele mamei militarului la adresa nurorii ei. De la aceste cuvinte, şi vecinii şi-au exprimat părerea, fiind cei mai mulţi de partea mamei îndoliate. Unii dintre participanţii la înmormântare, au ajuns chiar să se scuipe între ei. „E o profitoare, profită de pe urma lui. Ea ca soţie a lui să nu plângă? Îi ia banii, dar nu plânge deloc. Suntem prieteni cu familia lui de 30 de ani. Îi cunoaştem. Ştim cum e să îţi plângi copilul”, spuneau cunoştinţele militarului.

„Soţia lui e o târâtură. Peste 2 săptămâni o să umble cu altul de mână”

Nici după ce militarul a fost aşezat în groapa din cimitirul Bisericii de lemn din oraş, rudele lui Lixandru nu s-au putut abţine să nu se jignească.”Plânge-l fată măcar acum, că nu îl mai vezi. Stai cu steaua lui în braţe şi nu zici nimic”, a mai spus mama rovinăreanului. Şi mătuşa militarului, sora mamei lui, s-a arătat contrariată de faptul că soţia sa nu l-a plâns. „Peste două săptămâni umblă cu alţii de mână, că a fost o târâtură toată viaţa ei. E o nenorocită. Nu e bună de nimic. Sunt foarte supărată. Numai mama lui a stat lângă el de duminică, de când l-ai adus, şi despre ea nu spune nimeni nimic, o onoră pe o nemernică care nici măcar nu a venit să îi aprindă o lumânare. De când l-au adus, ea a dormit mereu. Am stat numai noi în biserică, eu, sora mea şi sora lui, nemâncate, nici măcar mâncare nu ne-a adus. De sora mea nu se spusă nimic, dar nevastă-sa nu l-a tămâiat, nu i-a aprins o lumânare, nu l-a închinat, nu a pus mâna pe tronul lui, ce soţie e ea? Ea stătea numai cu telefonul la ureche, să dea telefoane la Minister, să o angajeze la ei. Culege lauri după urma lui, că e bucăţele făcut. Nu e dreptate, dar nu va rămâne aşa. Noi vom face memorii la Ministerul Apărării Naţionale. La case de copii să dea bani, dacă vrea statul să dea bani. Nu să-i dea ei, că asta se duce cu altul mâine-poimâine. Nepotul meu a lucrat prin mai multe locuri, şi în carieră un an de zile, dar când s-au făcut restructurări a venit acasă. Când nu avea un loc de muncă stabil nu s-a căsătorit cu el, după ce a plecat la «Scorpionii Roşii» a făcut actele, cu toate că erau de 7 ani împreună. Ea l-a îndemnat să plece, că dacă era o nevastă iubitoare îşi ţinea bărbatul acasă”, au fost cuvintele mătuşii militarului, Burlan Anişoara.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here