Rovinariul deschide ştrandul de Ziua Copilului

161

_MG_7589Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, Primăria Rovinari începe sezonul estival, cu deschiderea ştrandului din oraş. Şi pentru că este vreme de criză, preţurile vor fi aceleaşi ca şi anul trecut. Ştrandul oraşului Rovinari este singurul din judeţul Gorj care dispune de un sistem de reciclare şi filtrare a apei.

Copiii care vor lua vacanţă şi nu au de pregătit examene, se pot bucura, începând cu 1 Iunie, de ştrandul din Rovinari. Şi anul acesta, rovinărenii, şi nu numai, se pot răcori în zilele toride care se anunţă pentru această vară la ştrandul Primăriei care îşi va deschide porţile de Ziua Copilului. _MG_7586Conform primăriei, ştrandul este unul dintre cele mai utilate din judeţul nostru, având, pe lângă sistem de reciclare şi filtrare a apei, terasă, plajă, duşuri, şezlonguri, cabine de schimb, bazin pentru copii, teren de tenis şi chiar şi un punct sanitar. „Înainte de a inta la ştrand, se poate face un duş cu apă caldă, pentru că avem panouri solare, avem vestiarele unde se pot schimba, un punct sanitar şi o tereasă, unde dacă se doreşte se poate servi la masă, un suc, o cafea sau un prânz, şi se poate asculta muzică. Pe timp de seară, ştrandul se poate închiria, pentru diverse evenimente şi aniversări. Şi anul acesta ştrandul Primăriei Rovinari este singurul din judeţ care are sistem de reciclare şi de filtrare a apei”, a declarat viceprimarul oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu.

Preţurile, aceleaşi ca anul trecut

Pentru că încă mai este criză, Primăria oraşului Rovinari, nu a majorat preţurile la biletele de intrare şi la închirierea şezlongurilor. Un alt motiv pentru care nu au crescut preţurile, este acela de a-şi permite fiecare om să meargă la ştrand, să nu mai prefere scăldatul în Jiu, ţinând cont de accidentele care s-au petrecut în anii precedenţi. Anul acesta, copiii care vor merge la ştrandul din Rovinari, se pot bucura şi de jucării, un loc special amenajt pentru ei, cu mini-piscine şi nisip.“Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom deschide sezonul estival al ştrandului din oraşul Rovinari. Preţurile sunt la fel ca şi anul trecut, de 5 lei pentru copii, 7 lei pentru adulţi, şi 2 lei pentru un şezlong, pe zi. Pentru copii, avem achiziţionate anul acesta mai multe mini-piscine, topogane şi jucării, avem bazinul cel mic şi bazinul cel mare pentru adulţi. Având în vedere că avem un sistem de reciclare, de filtrare a apei, o soluţie de băgat în apă care este destul de costisitoare, pot spune că Primăria Rovinari nu face profit, ci doar scoate cheltuielile de întreţinere. Cred că şi anul acesta, mai ales pentru că nu am majorat preţul la intrare, vor veni mulţi oameni. Tarifele sunt tot cele de anul trecut pentru că ştim că s-au întâmplat foarte multe evenimente neplăcute pe Jiu, vorbim de faptul că s-au înecat foarte mulţi oameni, iar apa nu este curată, aşa cum ar trebui să fie, şi pentru că este şi an de criză. În cazul în care se vor scumpi soluţiile pe care le băgăm în apă, vom fi nevoiţi să majorăm preţurile la biletele de intrare”, a mai adăugat viceprimarul. Toţi cei care doresc să se răcorească la ştrand sunt aşteptaţi începând cu 1 Iunie la Rovinari, în această zi intarea fiind liberă.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here