Rovinari: Și-a lăsat văcuța să moară de foame

5143

O femeie de 76 de ani și-a lăsat vaca să moară de foame. Animalul a fost găsit pe marginea unui drum, în agonie. Nu se știe exact ce situație materială are bătrâna și de ce văcuța a ajuns în această situație, în schimb, Protecția Animalelor și Poliția au intervenit pentru ca bovina să fie salvată. Femeia s-a ales și cu dosar penal.

Comunicat IPJ Gorj

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce o femeie, de 76 de ani, din orașul Rovinari, nu a asigurat hrană și apă unei bovine pe care o deține, animalul în cauză fiind identificat culcat pe marginea drumului, în localitatea Vârț, lipsită de puteri, în agonie, ca urmare a malnutriției.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj, fiind luată legătura și cu un medic veterinar de liberă practică, pentru a fi asigurat bovinei tratament perfuzabil la fața locului.

Totodată, s-a luat legătura cu Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța, care a preluat cazul.

Astăzi, polițiștii au luat legătura cu reprezentanții asociației, care le-au transmis că starea bovine s-a îmbunătățit, fiind supusă unui tratament în vederea refacerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here