Rovinari: Două stații de încărcare gratuită a mașinilor, bicicletelor sau trotinetelor electrice!

1030

Începând de ieri, 27 mai, posesorii de autoturisme, biciclete sau trotinete electrice pot apela la două stații de încărcare realizate pe raza orașului Rovinari.

Cele două stații de încărcare sunt amplasate pe strada Păcii, zona blocului IE1, cu o putere de 10 kw, respectiv strada Zorilor, zona blocului T2, cu o putere de 20 kw.
Energia este produsă de panourile solare care acoperă cele două parcări de 5, respectiv 10 locuri, a anunțat instituția.

Investiția a fost realizată cu bani de la bugetul local, costul total de implementare a proiectului fiind de aproximati 400.000 de mii de lei, fără TVA.
Totodată, pentru fiecare dintre cele două stații de încărcare vor fi disponibile, în scurt timp, câte 3 biciclete și 3 trotinete electrice, care vor putea fi utilizate de oricine dorește, acestea fiind monitorizate permanent prin GPS.

Stațiile de încărcare pot fi folosite gratuit, iar în curând, surplusul de energie va fi introdus în Sistemul Energetic Național. Mai mult, pe timpul nopții, cele două parcări inteligente vor fi iluminate cu ajutorul energiei stocate pe timpul zilei.

Investiția a fost realizată în cadrul proiectului CONSTRUIRE SMART CITY – CARPORT SOLAR MODULAR, al cărui titular de proiect este UAT oraș Rovinari – prin primar Robert Dorin Filip.
Pe aplicațiile și site-urile de profil, cele două stații sunt deja vizibile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here