Rovinărenii, aşteptaţi să solicite ajutoarele la încălzire

325

La Rovinari a debutat la începutul acestei săptămâni campania de primire a dosarelor pentru acordarea subvenţiei la încălzire. Aceste dosare se depun la Cantina de Ajutor Social, fostul Club al Vârstnicilor.

Conducerea Primăriei Oraşului Rovinari a anunţat faptul că de luni, 8 septembrie, a debutat campania de depunere a dosarelor pentru acordarea sprijinului financiar pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi, pentru perioada sezonului rece, conform OUG 70/2011, cu modificările şi completările ulteriore.
“Documentele necesare pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire sunt următoarele: contract imobil (contract de vânzare-cumpărare, închiriere, comodat, titlu de proprietate pentru cei care locuiesc la casă); acte de identitate pentru toţi membrii familiei; certificate de naştere pentru minori; documente care atestă starea civilă actuală (certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă); certificat de înmatriculare autoturism; factura de gaze naturale, energie electrică; adeverinţă de venit pe luna anterioară depunerii cererii; cupon de pensie; adeverinţă eliberată de la Biroul Agricol; adeverinţă eliberată de Biroul de Taxe şi Impozite Locale; adeverinţă şcolară cu menţiunea dacă beneficiază sau nu de bursă şcolară; adeverinţă eliberată de către Serviciul Fiscal Orăşenesc Rovinari (indiferent dacă realizează sau nu venituri).
De menţionat este faptul că dosarul privind reducerea ajutorului de încălzire a locuinţei, cât şi cererea privind acordarea ajutorului se depun de către titularul contractului de vânzare-cumpărare, închiriere etc, sau de un alt membru de familie legal împuternicit de către acesta”, se arată în anunţul făcut de conducerea Primăriei Oraşului Rovinari.
Subvenţiile pentru încălzirea locuinţei se acordă pe o perioadă de 5 luni, respectiv pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie. Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Sprijinul financiar se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat. Pentru a putea beneficia de ajutorul de căldură, solicitanţii trebuie să îndeplinească condiţia eliminatorie privind veniturile familiei, astfel: până la 1.082 de lei pentru persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat; până la 786 de lei pentru familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat; până la 615 lei pentru familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri sau energie electrică. În vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, autorităţile publice locale vor face anchete sociale, atât la sesizare, cât şi din oficiu.
În cazul în care se vor constata discrepanţe între valorile declarate şi cele constatate se va proceda la anularea ajutorului şi recuperarea pe cale legală a prejudiciului constatat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here