Rovinărean specializat în furturi din locuinţe, prins de poliţişti

126

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din oraşul Rovinari, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţă de pe raza municipiului Târgu-Jiu, a fost reţinut zilele trecute de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu.

Potrivit anchetatorilor, în doar două luni tânărul a pătruns în locuinţele a nu mai puţin de 11 târgujieni şi a sustras diverse bunuri în valoare totală de peste 80.000 lei, numai o parte dintre acestea fiind recuperate până în prezentat de către oamenii. După 24 de ore petrecute în Arestul IPJ Gorj, tânărul a fost prezent ieri dimineaţă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.
Tânărul a fost prins de poliţişti în cursul zilei de 9 octombrie, în urma unor activităţi de cercetare şi investigaţii desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, Biroul Investigaţii Criminale. Deşi nu avea permis de conducere, tânărul s-a urcat la volanul unui autoturism şi a avut ghinionul de a fi oprit în trafic de oamenii legii. Cu această ocazie, poliţiştii au descoperit că şoferul tras pe dreapta este suspect de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, având ca mod de operare forţarea şi escaladarea ferestrelor cu geam termopan de la parterul imobilelor. Mai mult, cu ocazia controlului autoturismului acestuia, oamenii legii au găsit suma de 1.000 euro, peste 2.500 lei, bonuri valorice şi un rucsac, bunuri şi valori a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către suspect. Ulterior, anchetatorii au stabilit că în doar două luni, tânărul a reuşit să spargă locuinţele a nu mai puţin de 11 târgujieni şi să sustragă bunuri în valoare de peste 80.000 lei. „Urmare a probatoriului administrat poliţiştii au stabilit, că suspectul, în perioada 03.08. – 05.10.2012, a comis un număr de 11 furturi din locuinţă de pe raza municipiului Târgu-Jiu, de unde a sustras mai multe bunuri, bijuterii şi sume de bani, a căror valoare a fost estimată la suma de peste 80.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat parţial urmând a fi restituit părţilor vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

29 de zile de arest preventiv
Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, el fiind prezentat ieri dimineaţă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii târgujieni au decis ca tânărul să fie cercetat în stare de arest, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here