Rotary Târgu-Jiu a organizat o nouă ediţie a crosului „Promenada inimilor”

107

Clubul Rotary din Târgu-Jiu, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Forumul Naţional de Prevenție și Clubul Interact Târgu Jiu, a continuat programul “Promenada Inimilor 2018”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Crosul a avut loc sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 10.30.

Clubul Rotary Târgu-Jiu a continuat și în 2018, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, care a avut drept scop încurajarea populaţiei oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. “La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară.

Traseu de 2 kilometri, accesibil participanţilor
Traseul din Târgu Jiu, pe care s-a desfăşurat crosul „Promenada inimilor”, are o lungime de doi kilometri, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central. Chiar dacă temperaturile erau destul de scăzute, participanţii nu au ezitat să se inscrie în cursa de pe insuliţă. Toți au primit diplome de participare, iar primii 70 de participanţi înscrisi au primit și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății. „Şi anul acesta, Clubul Rotary Târgu-Jiu a încurajat mişcarea! Felicitări tuturor participanţilor şi speram să ne vedem şi anul viitor! Mulţumim sponsorilor noştri principali, dar şi tinerilor de la Interact Club Târgu Jiu pentru ajutorul acordat în organizarea evenimentului”, a declarat Cătălin Dăneț – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.
Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here