Rotaru vrea în Europa League, Papură speră să rămână pe locul trei

735

Noul antrenor al Universităţii Craiova, Corneliu Papură, a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă organizată, marţi, de clubul din Bănie. Tehnicianul oltenilor a declarat că este conştient că vine într-un moment delicat, dar speră se menţină echipa pe podium. ,,Din start am acceptat provocarea de a fi antrenorul echipei, chiar dacă nu trece printr-un moment foarte plăcut. Am mai trăit acest sentiment, când eram într-o situație mai puțin plăcută în Liga 2. Sper să avem rezultate pozitive. Mie îmi place jocul ofensiv și sper să reușesc să impun câteva idei din modul meu de a vedea jocul. Este o onoare pentru mine să fiu antrenorul Universității Craiova”, a declarat fostul jucător al doljenilor. Papură a mai spus că va trebui să lucreze la moralul elevilor săi, pentru că ,,juveţii” şi-au pierdut din încredere. Noul antrenor cunoaşte foarte bine lotul oltean, deoarece activează în club de la redeschiderea secţiei de fotbal. ,,Obiectivul este să rămânem pe locul trei. Crede că putem, dar depinde și de cum începem, să prindem și locul doi.Acum trebuie să fac tot ce depinde de mine să câștig meciul cu Astra. Vom vedea ce jucători avem apți pentru meci, vom vedea la momentul respectiv. Sper să fiu inspirat și jucătorii să mă ajute. Sunt de șase ani în club și cunosc destul de bine echipa, îi cunosc pe jucători. Nu este greu de anticipat ce atmosferă este în lotul unei echipe care pierde. Este neîncredere în sine, dar ei își dau seama că pot face mult mai multe. Echipa are un lot care poate să fie mai sus de locul doi”, a declarat Papură.În schimb preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu, i-a reamintit lui Papură că oltenii vor să-şi apere Cupa anul acesta. O misiune extrem de dificilă, având în vedere că au pierdut acasă în turul semifinalelor cu Viitorul, scor 1-2. ,,Vine într-un moment, și nu mă feresc să o spun, greu sau dificil, echipa așteaptă returul cu Viitorul. Sunt niște momente foarte importante, dar toți cei care suntem în club avem încredere că el și echipa vor trece peste aceste momente într-un mod favorabil pentru noi. Îi doresc să aibă viață cât mai lungă la acest club, să realizeze performanțe, pentru că asta este menirea antrenorului la Universitatea Craiova, un club care mereu a avut așteptări mari”, a declarat Cârţu.

Rotaru a explicat schimbarea lui Mangia
Într-una din rarele intervenţii televizate, patronul Universităţii Craiova, Marian Rotaru, a explicat că Devis Mangia nu a fost demis. Contractul a fost ,,rupt” de comun acord, după o discuţie ,,amicală”.,,Mangia nu a fost demis. Pur şi simplu a fost o discuţie în care s-a ajuns la concluzia că cel mai bine e să ajungem la un numitor comun. Noi ţinem foarte mult la Devis, a făcut parte din familia noastră doi ani de zile. Nimeni nu a luat în calcul o despărţire înainte de ziua de luni. Ce s-a întâmplat ţine de bucătăria noastră internă. Dar, repet, a fost o despărţire mai mult decât prietenoasă. Nu a fost scandal, nu au fost probleme în vestiar, nu avem ce să îi reproşăm din punct de vedere al profesionalismului. Nu sunt fapte grave”, a precizat Rotaru.
Finanţatorul din Bănie a mai spus că nu acceptă ca echipa să nu termine pe podium sezonul. ,,Ne batem la locul doi. Locul trei e minimum acceptat în campionat. Ăsta e obiectivul clubului: calificarea în cupele europene şi pregătirea unei echipe capabile să se bată și să intre în grupele Europa League”, a admis Rotaru. Patronul doljenilor a dezvăluit şi că Papură l-a adus pe Alex Mitriţă la club. ,,Dacă vreţi, eu am fost brelocul lui Papură timp de șase ani. El l-a adus pe Cicâldău, el l-a adus pe Mitriţă, pe Donkor”, a declarat omul de afaceri.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here