Rotaru vrea iarăși șef în primărie. „Mă duc la concurs”

1197

Marian Rotaru, fostul șef al Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, vrea să revină pe funcție. Demis de primarul Romanescu, Rotaru spune că a contestat decizia în instanță și speră ca magistrații să-l repună în funcție. „Dacă nu voi câștiga în instanță, atunci când postul va fi scos, voi participa din nou la concurs”, dă asigurări Rotaru, care nu crede că au fost motive temeinice pentru destituirea sa. Nici măcar scandalul „Pedichiura”, despre care spune că a fost „o întâmplare nefericită” și „mult prea mediatizată”.

Fostul primar din Lelești, în prezent președinte interimar al UNPR Târgu-Jiu, nu s-a împăcat cu ideea că a rămas fără postul de director din Primăria Târgu-Jiu. Rotaru a devenit „vedetă” în presa națională, după ce a apărut o fotografie cu el, desculț, la birou, în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura. După incident, Rotaru a fost mutat adjunct la Direcția de Protecție Socială. Recent, Comisia de disciplină care l-a anchetat i-a propus primarului Romanescu desfacerea contractului de muncă. Cum Rotaru a primit și calificativul „nesatisfăcător”, pentru activitatea desfășurată în anul 2018, acesta a fost destituit din funcția publică. „Am fost dat afară de la Direcția Publică de Patrimoniu fără să mi se pună vreo întrebare. Dacă nu voi câștiga în instanță, vă spun că prima dată când va fi scos postul la concurs, voi merge din nou la concurs. Ca să dovedesc că nu a fost o întâmplare, că nu a fost o făcătură, că nu a fost absolut nimic. Niciodată nu mi-a fost sau nu îmi este frică de un examen, niciodată nu mi-a fost frică ca să conduc și să fiu un bun manager”, a declarat Rotaru, la Accent TV, menționând că a făcut numai lucruri bune în primărie, dar ignorând scandalurile în care a fost implicat. „Eu cred că cetățenii au fost mulțumiți de ceea ce am făcut. Câți oameni au reclamat la primărie că eu nu mi-am făcut treaba?! Repet, dacă nu voi câștiga în instanță, postul se va scoate automat la concurs și eu voi participa. Pot să fie și 100 de inși la concurs”, mai susține Rotaru.

Trei anchete, o demitere…
În ultimii trei ani, Rotaru a intrat de trei ori în analiza Comisiei de disciplină.
A fost anchetat pentru că și-a pus subalternii să-i cosească iarba din grădină, dar și pentru pedichiura de la birou.
Rotaru a negat inițial că i se aranjau unghiile în timpul programului de lucru.
A spus că subalterna sa îi bandaja piciorul, pe care-l luxase la un meci de fotbal.
Femeia de serviciu a recunoscut însă că-i făcea pedichiura șefului său. „Am înțeles, mi-am cerut scuze, fiecare greșește. A fost o prostie. Toată această nefericită întâmplare cred că a fost prea mult mediatizată”, recunoaște, acum, Rotaru, care crede că trebuia menținut în funcție pentru „realizările” sale, vorbind despre economii făcute la bugetul Direcției de Patrimoniu.
Primarul Romanescu a explicat de ce Rotaru a fost înlăturat din funcție. „Desfacerea contractului de muncă s-a făcut pe baza analizei comisiei de disciplină, care mi-a propus destituirea din funcţia publică, pentru mai multe lucruri. Am ţinut cont de această propunere”.
Acum, Rotaru va merge în instanță cu decizia de destituire și anunță că va candida la alegerile locale din 2020, de la Târgu-Jiu.
IRINA IRINOIU

2 COMENTARII

  1. Revin! Poate participa la concurs de recrutare fiindca el nu a fost destituit ci eliberat din functia publica.
    Dar dc se organizeaza concurs de promovare? Paaaaa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here