Rotaru nu ,,obosește”. A scăpat și de Petev

813

Antrenorul Ivaylo Petev (48 de ani) s-a despărțit de Universitatea Craiova. Tehnicianul bulgar nu a mai fost dorit în Bănie după ultimele rezultate. ,,Juveții” au fost eliminați în sferturile Cupei României de Oțelul Galați și au pierdut duelul cu FCSB din Capitală. Ambele meciuri au avut loc săptămâna trecută și se pare că au pecetluit soarta antrenorului. Petev este al patrulea principal care o pregătește pe Universitatea Craiova în acest sezon, după Eugen Neagoe, Laurențiu Reghecampf și Corneliu Papură. Bulgarul a strâns 20 de meciuri pe bancă: zece victorii, cinci rezultate de egalitate și cinci înfrângeri. ,,Universitatea Craiova și antrenorul Ivaylo Petev au hotărât astăzi, de comun acord, rezilierea contractului. Kozlic Admir, Adi Adilovic și Csaba Gabris au semnat, de asemenea, rezilierea contractelor. Le mulțumim tuturor și le dorim mult succes mai departe!”, s-a scris pe pagina oficială a clubului. Mihai Rotaru nu ține la continuitate, antrenorii sunt lăsați foarte rar să-și impună ideile tactice dacă rezultatele nu sunt cele dorite. Decizia a fost criticată de Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.
„Să sperăm că decizia luată de management este de bun augur pentru ultimele șapte etape pe care le mai avem de disputat, având în vedere obiectivul de a participa în cupele europene. Din punctul meu de vedere, nu era momentul unei schimbări! Ești în faza finală a unei competiții în care ai un obiectiv important (n.r. play-off-ul Superligii), ești în continuare în obiectiv, decizia luată poate prejudicia obiectivul principal. Dar mai multe informații vă poate da cel care se ocupă de managementul echipei, de tot ceea ce se întâmplă în club, domnul Rotaru. El centrează, el driblează, el finalizează, este și președinte, și director sportiv, și patron. El are toate responsbilitățile și atribuțiile funcțiilor de conducere din cadrul echipei”, a declarat Pavel Badea la GSP.ro.
Costel Gâlcă și Marius Șumudică sunt principalele variante ale lui Rotaru. Cel dintâi s-ar afla în pole-position pentru a prelua echipa. Liber de contract după despărțirea de polonezii de la Radomiak, Gâlcă le-a mai pregătit pe FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Vejle BK sau Al-Hazem. „Am spus că oricând iau în calcul să revin în România. Aș veni, da! Asta e meseria mea, de antrenor, astfel că aș lua în calcul și această variantă, și orice alt proiect. Dar nu pot vorbi acum mai multe, atât timp cât nu am fost contactat de nimeni”, a declarat Gâlcă pentru Gsp.ro. Vineri, Craiova întâlnește Farul Constanța, în runda cu numărul patru din play-off-ul Superligii. Meciul începe la ora 20.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here