Rotaru, Bucurescu şi Făsuescu, absenţi de pe Naţional Arena

298

Trei primari USL au absentat ieri de la marele eveniment de ieri din capitală, unde conducerea Uniunii Social Liberale şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare. Edilii locali, de la Leleşti, Slivileşti şi Polovragi au preferat să rămână în comunele pe care le conduc, motivând că au treburi mai importante în localitate, care nu sufereau amânare. Colegii lor de partide, de la PSD şi PNL, în jur de 2000 de gorjeni au fost prezenţi însă pe Naţional Arena, unii plecând chiar de marţi spre capitală.

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, nu a dorit să fie alături de colegii săi de la PSD la lansarea candidaţilor la parlamentare. Rotaru a declarat ieri că şi-a programat, acum o săptămână, nişte întâlnirii cu cetăţenii comunei. Întâlnirile se fac pe sate, se lipesc afişe iar de la întâlnirea cu localnicii primarul nu putea lipsi. Edilul şi-a trimis însă în locul său nepoata, fiica fratelui său, care ocupa funcţia de vicepreşedinte la organizaţia locală. “Eu am stabilit şedinţa de astăzi încă de acum o săptămână şi nu aveam cum să o amân pentru a pleca la Bucureşti. Am trimis totuşi acolo pe fiica fratelui meu care îmi este şi nepoată şi vicepreşedinte PSD”, a declarat Rotaru. Primarul şi-a depus însă în urmă cu o săptămână la sediul PSD Gorj o cerere de excludere din partid, pentru a putea candida independent la alegerile parlamentare, asta fără să îşi piardă mandatul de primar câştigat la alegerile din vară. Nici până acum însă edilul nu a primit niciun răspuns la cererea sa. “Nu am primit niciun răspuns de la PSD, până la această oră, dar încă mai aştept”, a completat Marian Rotaru.

Bucurescu taie lemne
Sorin Bucurescu, primarul PSD din Slivileşti, a ratat şi el lansarea candidaţilor USL de pe Naţional Arena. Primarul oricum s-a arătat supărat pe conducerea PSD Gorj, anunţându-şi chiar, la un moment dat, candidatura la parlamentare. În final şi-a retras scrisoarea de intenţie privind candidatura de la PSD, dar nici că a dorit să fie alături de colegii săi ce vor intra în cursa pentru alegerile din 9 decembrie. “Eu aveam lemne de tăiat, cărbune de adus şi multe alte treburi pe plan local. De asta nu m-am dus la Bucureşti la lansarea candidaţilor”, a explicat şi primarul Bucurescu.

Liberalul Făsuescu, la întâlniri
Edilul liberal din Polovragi, Ştefan Făsuescu, a ratat şi el evenimentul din Bucureşti. Acesta a motivat că avea nişte întâlniri stabilite care l-au reţinut în cadrul primăriei. Primarul a menţionat că, alături de aceste întâlniri, mai avea şi alte treburi de făcut, treburi care îl reţineau în localitate. Chiar dacă Făsuescu a lipsit de la Bucureşti, au fost acolo însă primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe, primarul din Ciuperceni, Vasile Tăloi, Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin şi edilul din Săcelu, Florin Jurebie. 500 de liberali au ajuns astfel ieri în Bucureşti, alături de alţi 1500 de social- democraţi care au plecat miercuri dimineaţă spre capitală.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here