Roşca şi Bădiţa au dat o gaură de 40.000 de lei în barca Univers

291

Cei doi lideri de sindicat de la Motru, Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, au dat împreună o ţeapă de aproximativ 40.000 de lei Federaţiei Univers, conduse de Adolf Mureşan, înainte de a schimba “barca” şi a trece înapoi la FNME. Asta pentru că ambii au refuzat sistematic să-şi achite, în ultimele luni, cotizaţia către Univers, folosindu-se de fel de fel de motive, unele chiar inventate, deşi erau conştienţi că li se pusese deja patalamaua de rău-platnici. Ajunşi într-o situaţie ruşinoasă, debitorii Roşca şi Bădiţa nu s-au cramponat însă de datoria în cauză, motiv pentru care nu au ratat ultimele deplasări “în interes sindical” la munte şi la mare, la întrunirile decise de Mureşan şi organul federal. De altfel, şi dacă mai rămâneau în Univers, şi nu dezertau la FNME, rolul lor acolo ar fi rămas acela de turişti, ambii pierzându-şi, pe motiv de datorii, dreptul de vot la congresul federaţiei desfăşurat acum la Piatra Neamţ.

Adresa ref restante acumulate 30Liderii Federaţiei Univers, structură aflată acum în plin proces de alegeri interne la Piatra Neamţ va lua, cu siguranţă, în calcul redobândirea banilor datoraţi de cele două sindicate de la UMC Roşiuţa şi UMC Lupoaia, chiar şi după ce Roşca şi Bădiţa s-au întors spăşiţi în sânul FNME-ului condus, cu onoare, încă, de Marin Condescu. Măsura se impune de altfel, cu atât mai mult cu cât sumele datorate de cele două sindicate din CEO către Univers nu sunt deloc de neglijat, ambii lideri sindicali asumându-şi obligaţia financiară în cauză, prin propria semnătură.
Până la recuperarea banilor, treabă rămasă în sarcina Univers, situaţia celor două sindicate “libere” de la Motru ar putea pune un semn serios de întrebare FNME, legat de corectitudinea şi probitatea celor doi lideri sindicali, care au ţepuit o altă Federaţie care i-a primit într-un moment de restrişte.

Situatie restante mine energie 30.11Precedent periculos
De altfel, congresul celor de la Univers, desfăşurat acum la Piatra Neamţ demonstrează că echipa lui Mureşan s-a trezit, după ţeapa celor doi lideri sindicali de la Gorj. Regretând că nu au exclus, din timp, din Univers cele două sindicate, Federaţia îşi avertizează membrii plătitori, înaintea evenimentului, că nu se mai tolerează întârzierile la cotizaţii. Printr-un mesaj scris, sindicatele membre din CEO erau astfel notificate, cu câteva zile în urmă, că dacă nu îşi plătesc cotizaţiile la timp să rămână fără drept de vot, în timp ce câteva nici nu au mai fost invitate la eveniment.
Sindicatul Univers UMC Jilţ Sud şi Sindicatul Salariaţilor ELCFU Motru au fost trecute pe lista excluderilor, pentru debite neachitate în ultimele zece luni de zile.

Restante cotizatie la 30.11SMEO şi Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni, fără drept de vot la Congres
Sindicatul Mine Energie Oltenia(SMEO) cu 1500 de membri a fost lăsat, astfel, fără drept de vot la congresul de la Piatra Neamţ pentru că nu şi-a achitat cotizaţia către Univers pe ultimele două luni, într-o situaţie similară fiind şi Sindicatul Mine Energie Jilţ-Turceni, cu 750 de membri. Mai exact, Căldăruşe şi echipa sa, dar şi Marciuc cu ai lui nu pot vota, în aceste zile, la Piatra Neamţ pe motiv de neachitare a debitelor în cauză către Federaţie. Ambii nu pot decide preşedintele Federaţiei şi nici structura de conducere a Univers. Solidaritatea 92 Motru, cu doar 25 de membri, are aceeaşi problemă, mult mai lesne de înţeles raportat la numărul de sindicalişti deţinuţi de organizaţie. Sindicatul Salariaţilor din UEF Motru a fost, de asemenea, lăsat fără drept de vot la Consiliul Federal, pe motiv de neplată a cotizaţiei pe ultimele trei luni în timp ce Sindicatul Sondorul, lăsat intenţionat fără cotizaţie oprită de ştat de către Ilie Petrescu, riscă excluderea din Univers.
Situaţia se poate schimba pentru cei astfel enumeraţi dacă respectivii plătesc direct la Piatra Neamţ datoria către Univers care figura pe 30 noiembrie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here