RoRec colectează deşeurile gorjenilor

225

În acest week-end, echipa Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în parteneriat cu Primăria Târgu-Jiu. Acţiunea se desfăşoară între orele 10:00 şi 17:00, fiind deschise trei puncte provizorii de colectare. Târgujienii care au deşeuri electrocasnice voluminoase beneficiază de transport gratuit şi pot primi chiar tichete cadou.

Datorită bunei colaborări a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, cetăţenii din municipiul nostru au posibilitatea de a scăpa de deşeurile electrocasnice, dar şi de a participa la o tombolă sau de a câştiga tichete cadou. “Avem o colaborare foarte bună cu Primăria Târgu-Jiu de peste un an de zile. În Gorj, anul acesta am fost prezenţi în 12 acţiuni şi am strâns peste 21 tone de deşeuri electrice, electrocasnice şi electronice. Am revenit în Târgu-Jiu pentru a doua oară anul acesta, datorită foarte bunei reacţii a populaţiei şi colaborării foarte frumoase cu tinerii din Târgu-Jiu, care sunt mereu voluntari în acţiunile noastre. Avem o tombolă pe care o organizăm la sfârşit cu premii diverse. Persoanele care au electrocasnice de mari dimensiuni primesc cupoane valorice, cu condiţia ca aceste aparate să fie întregi. Există un regulament privind condiţiile de acordare a cupoanelor valorice, disponibil pe site-ul RoRec”, a explicat Alexandra Arnăutu, reprezentant zonal Asociaţia RoRec.

Jilăveanu: “Este o acţiune foarte importantă!”
Sâmbătă, în intervalul orar 10:00-17:00, în trei puncte de colectare, ce vor fi amenajate în zone diferite ale municipiului nostru, se vor putea preda deşeurile electrocasnice. Acestea vor fi amplasate în următoarele locaţii: Lac Debarcader; Casa de cultură; Parc Lido – Str. 9 mai. “Nu e prima acţiune pe care o facem cu Polaris şi Asociaţia Română pentru Reciclare. Acţiunile au fost foarte binevenite în rândul populaţiei. Am reciclat cantităţi însemnate de deşeuri; acest lucru ne ajută şi pe noi, ca instituţie. Este o acţiune foarte importantă pentru că ne ajută să eliminăm aceste deşeuri” Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Polaris ridică deşeurile de la domiciliul cetăţenilor
Polaris vine în sprijinul târgujienilor care au deşeuri electrocasnice voluminoase, o maşină a firmei de salubritate deplasându-se în cartiere pentru a ridica deşeurile. “Sâmbătă punem la dispoziţie două maşini: o maşină mare, care va merge prin cartiere şi una mică, ce va intra în zonele centrale ale oraşului, acolo unde nu poate intra o maşină mare. Punem la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0253 211445, unde începând de astăzi se poate suna pentru a ne spune la ce oră scot la poartă deşeurile, sâmbătă. Acest număr este valabil şi pentru instituţiile publice”, a precizat Luis Popa, directorul Polaris. Tot în această săptămână vor funcţiona şi punctele de colectare mobile din localităţile Romaneşti, Bârseşti şi Drăgoieni.

Tombolă cu premii consistente
Cetăţenii care vor participa la acţiunea de colectare de sâmbătă şi vor depune aparate vechi sau uzate vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de Philips şi Skil. Locuitorii din municipiul Târgu-Jiu vor intra astfel în cursa pentru unul dintre următoarele premii: 2 şlefuitoare cu bandă marca SKIL, 3 mixere marca PHILIPS, 2 roboţi de bucătărie marca PHILIPS şi 2 portable radio marca PHILIPS. Pentru a afla dacă au câştigat, aceştia sunt aşteptaţi sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18:30, la Primăria Târgu-Jiu. Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Peste 850.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja, în cadrul acţiunilor desfăşurate, anul acesta, în campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. În judeţul Gorj, au fost organizate 12 acţiuni în cursul acestui an, până în prezent, şi s-au colectat peste 21 de tone. În 2011, au fost strânse peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectate, în 220 de acţiuni din 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here