RoRec colectează deşeuri şi organizează tombole

220

deseuriAsociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu primăriile partenere şi alături de companiile membre RoRec ce susţin colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) vor desfăşura o campanie de reciclare şi la nivelul judeţului nostru, în municipiile Târgu-Jiu şi Motru.

În judeţul Gorj s-au derulat anul acesta un număr de trei acţiuni de colectare în localităţile Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti-Ciocadia, Săcelu, Crasna, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni şi Rovinari. S-au colectat astfel peste 11.000 de kilograme DEEE-uri, de la aproximativ 610 deponenţi.

Potrivit reprezentanţilor RoRec, mâine, campania se va desfăşura în municipiile Motru şi Târgu-Jiu. Locaţiile unde se vor instala puncte de colectare în municipiul Târgu-Jiu sunt Lac Debarcader, Casa de Cultură, Parc Lido, Şcoala Romaneşti, Liceul Agricol Bârseşti, Şcoala Generală Drăgoieni. Locaţiile unde se vor instala puncte de colectare în Motru sunt Platou – intersecţie strada Macului cu Bulevardul Trandafirilor, intersecţie strada Minerului cu strada Carol Davila, strada Tineretului. De asemenea, puncte vor fi amplasate şi în localităţile componente municipiului Motru: Roşiuţa, Ploştina – Şcoala Generală Ploştina, Leurda – Şcoala Generală Leurda, Horăşti, Însurăţei.

Alexandra Arnăutu, reprezentant zonal al Asociaţiei RoRec, a declarat faptul că şi agenţii economici sunt invitaţi să participe la campania de colectare: „Aşteptăm persoane fizice, agenţi economici să participe. Le-am trimis deja o informare, şi este valabil pentru toată lumea faptul că ne pot solicita la domiciliu pentru a colecta electronicele şi echipamentele mari, în mod gratuit. În urma colectării se va întocmi proces verbal, şi deponenţii vor primi câte un bilet de tombolă. La Târgu-Jiu, tombola va avea loc luni, 18 aprilie, la Teatrul de Vară, la ora 11:00, iar cea de la Motru se va ţine la Casa de Cultură mâine de la orele 18:30”.

Punctele de colectare vor funcţiona între orele 10:00 – 17:00. Pentru colectarea gratuită de la domiciliu, cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu pot apela numărul de telefon 0732.627.179, iar cei din Motru şi comunele aparţinătoare la numărul de telefon 0736.163.036, sâmbătă, 16 aprilie 2011, la orele 15:00.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here