Ropotan și-a reziliat contractul cu Pandurii!

261

Deși avea contract cu Pandurii până în iarnă, Adrian Ropotan a ajuns la o înțelegere cu conducerea gorjeană privind rezilierea pe cale amiabilă.

Adus în iarnă de la Petrolul Ploiești, mijlocașul defensiv Adrian Ropotan s-a despărțit repede de Pandurii. Conducerea clubului a anunțat, ieri, pe site-ul oficial încetarea colaborării cu închizătorul care a fost la un pas de a prinde lotul naționalei României la Euro. „Îi mulţumim lui Adi Ropotan pentru aportul său la rezultatele echipei din acest sezon. Deşi a venit doar din iarnă el s-a integrat rapid şi a contribuit decisiv la ocuparea locului de pe podium pe care s-a clasat Pandurii. Îi urăm cu toţii mult succes la noua sa destinaţie. A fost o colaborare benefică de ambele părţi şi, aşa cum i-am promis şi cum avea stipulat în contract, în schimbul unei sume modice poate pleca înapoi în străinătate, pentru un salariu mai aproape de valoarea sa”, a declarat Narcis Răducan pe site-ul oficial al Pandurilor. În urmă cu câteva săptămâni, după terminarea campionatului, Narcis Răducan anunța faptul că pentru Ropotan s-a acceptat o clauză în contract conform căreia în cazul în care va primi o ofertă salarială mai bună de la o altă echipă, jucătorul va fi lăsat să plece dacă echipa respectivă va achita clubului gorjean 50.000 euro. Cum Ropotan a venit în iarnă liber de contract, dacă Pandurii va încasa această sumă, e drept modică, va face totuși un mic profit după plecarea lui Ropotan, 50.000 euro putând fi un salariu al unui alt jucător în condițiile în care plafonul va fi, din câte se pare, mai scăzut din acest an. Totuși, anunțul făcut de clubul gorjean se referă la o reziliere și nu la un transfer, situație în care Pandurii nu ar mai beneficia de suma respectivă.

Mrzljak, securizat
Unul dintre jucătorii care și-au depus dosare pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, croatul Filip Mrzljak, are șanse minime de a obține ceea ce a cerut, adică rezilierea unilaterală a contractului cu Pandurii. Narcis Răducan spune că Mrzljak nu se află în situația de a avea trei luni întârziere la plata salariilor și nu poate deveni liber de contract, iar dacă dorește să plece, clubul trebuie să obțină și el ceva după ce a investit într-un jucător care mai are ani buni de contract: „Nu am nimic de spus în cazul lui Mrzljak. El este jucătorul clubului, și-a primit banii la zi, deci nu sunt probleme. E problema lui ce cere. Sunt mulți jucători care vor să joace în străinătate, sunt convins, dar trebuie să mai aducă și bani la club, nu? Dacă tot și-au făcut vitrina asta jucând la Pandurii. Filip Mrzljak are contract trei ani cu clubul Pandurii și nu poate să plece. Nu are restanțe de trei luni pentru a deveni liber de contract. El poate să depună ce vrea. Orice jucător, chiar dacă este cu plata la zi, poate să-și depună actele, important este ce decide comisia. Sunt jucători la Pandurii care ar putea să devină liberi de contract, dar jucători care în linii mari am stabilit că dorim să îi ținem, nu sunt probleme cu ei”, a explicat Narcis Răducan situația lui Filip Mrzljak, dar și a altor jucători care sunt nemulțumiți pentru că nu și-au primit drepturile salariale în ultima vreme.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here