Romii din Meteor, la roabă și lopată pentru a scăpa de gropi!

176

Locuitorii unei străzi din cartierul Meteor pot fi considerați model, după ce, ieri, au pus mâna pe roabe și lopeți pentru a înfunda gropile care au apărut pe una dintre străzile cele mai circulate din zonă. Sătui să tot aștepte ca autoritățile să rezolve problema, aceștia au cumpărat inclusiv pietrișul necesar și au trecut la treabă. Toți spun că iarna aceasta și-au nenorocit mașinile și că din partea municipalității nu au primit nici un sprijin în rezolvarea problemei. Așa că, ieri, au pus mâna pe lopată și au făcut ceea ce, probabil, nimeni din cartier nu a făcut vreodată. „Nu e nicio rușine. De ce să fie rușine, că doar muncim? Am rămas cu gropile și le înfundăm că ne-am rupt mașinile în ele. Am ieșit cu roabe, cu lopeți, am pus și copiii ăștia mai tineri să ne ajute și sperăm ca până diseară să terminăm ce nu au făcut alții, că alții sigur încasează bani pentru munca noastră”, a spus unul dintre locatari.
Defecțiunile produse la mașini i-au făcut pe cei din Meteor să nu mai aștepte primăvara, când ar urma să înceapă și „marea asfaltare”. „Când a nins nimeni nu a băgat plugul și pe la noi pe stradă. Nici mașina cu pâine nu ajungea în cartier, nu a interesat pe nimeni. Acum, din cauza drumului stricat ne rupem mașinile. Nu avem toți mașini scumpe, sunt mașini normale și de aceea încercăm să reparăm singuri drumul ca să nu le distrugem de tot”, a explicat un localnic. Un altul a dat vina pe firma de construcții care a lucrat la rețeaua de canalizare, rețea care și acum e nefuncțională, după cum susține acesta. „Nemernicul de constructor nu trebuia să își termine treaba cu totul. Un nenorocit care a luat banii, iar nouă ne-a spus că el a băgat conducta și nu mai are treabă”.
Romii țin și la curățenie. Unii își spală mașinile la intrarea în curte pentru a nu murdări gresia pe care o au în jurul palatelor, dar tot nu scapă de nămol. Trebuie să coboare din autoturisme și să meargă pe strada plină de mocirlă și de gropi, iar asta îi face să îl regrete cel mai mult pe Florin Cârciumaru. „Avem numai mizerie și în case. Vecinul își spală mașina la poartă, dar tot nu scapă de nămol. Cât a fost domnul Cârciumaru la primărie am avut o stradă frumoasă și elegantă. Primarul de acum cred că stă numai la Turcinești, că pe aici nu l-am văzut. Să se ducă acolo de unde a venit că aici nu a făcut nimic. Aveam și noi asfalt după 25 de ani pe strada asta și acum și-au bătut joc de ea. Stau cu telescoapele în portbagaj că sunt programat tocmai sâmbătă la service ca să le schimbe. E prăpăd pe aici cu mașinile. Pe cine întrebați o să vedeți că și-a nenorocit mașina și nimeni nu a făcut nimic pentru a ne ajuta. Parcă n-am fi la câteva sute de metri de centrul orașului, parcă am sta în cel mai prăpădit sat din țara asta”, a afirmat un alt localnic.
Marcel Romanescu le-a transmis însă locuitorilor supărați pe situația generată de starea străzii respective că toată vina îi aparține firmei de construcții care, până acum, a primit mai multe amenzi din partea Poliției Locale. „Toată responsabilitatea pentru situația de acolo îi aparține firmei care a lucrat la rețeaua de canalizare. Avea obligația constructorul ca la finalizarea lucrărilor să refacă suprafața carosabilă și oamenii să fie scutiți de astfel de neplăceri. Din păcate, lucrările s-au terminat târziu în toamnă, iar strada a rămas așa cum este. În ultimele luni Poliția Locală a amendat de mai multe ori firma responsabilă pentru situația respectivă, punându-i-se în vedere că are obligația de a întreține permanent strada până la finalizarea completă a lucrărilor de remediere”, a explicat Romanescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here