Romii din două cartiere târgujiene, ținuți cu arma în carantină! Intrarea și ieșirea din Obreja, păzită de echipaje de poliție!

31741

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.4, intrările și ieșirile din cartierele târgujiene Obreja și Meteor, locuite de persoane de etnie romă, sunt păzite de polițiști și jandarmi. Asta și pentru că mulți dintre locuitorii acestor cartiere sunt în izolare pentru coronavirus, venind din străinătate, aceștia sfidând regulile impuse pe timpul stării de urgență, poliția aplicând numeroase amenzi în acest sens.

Persoanele de etnie romă din Târgu-Jiu, care au încălcat regulile impuse în carantină, au obligat autoritățile din municipiu să ia măsuri sporite. Poliția și Jandarmeria au fost puse să păzească intrările și ieșirile din cartiere locuite, în special, de persoane de etnie romă, și asta permanent, echipaje de poliție și dube de jandarmi oprind orice încercare a tinerilor teribiliști de a încălca normele impuse de utimele ordonanțe militare.
În Obreja sunt nenumărate nemulțumiri, dar nimeni nu mișcă în front, deoarece forțele de ordine pot folosi și armele din dotare pentru a-i liniști pe recalcitranți.
De frica polițiștilor și a jandarmilor, romii stau în locuințe, pe străzile în cauză nemaifiind văzuți nici tinerii, nici bătrânii și nici copiii care, cu doar câteva zile în urmă, participau la petreceri stradale ad-hoc, făcând glume pe marginea virusului care a făcut în România 46 de victime.
În zona cartierului Obreja, din păcate, restul populației pare foarte relaxată, ieri, pe străzi fiind plin de trecători și persoane ieșite în grupuri la cumpărături.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. La inceput nimeni nu si-a dat seama ca virusul coronavirus e atat de nociv si periculos, Romi au inteles mai tarziu dar cand si-au dat seama s-au conformat. Ciste Jandarmeriei si Politiei ca le-au explicat si au aplicat amenzi .numai, atunci cand a fost cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here