«România sub invazia mârlăniei – o alertă sociologică» ediția a II-a adăugită și revizuită!

402

În cadrul celei de-a 21-a ediții a Târgului Internaţional de carte «GAUDEAMUS» Carte de învăţătură, desfăşurat în intervalul 19 – 23 noiembrie 2014, în Pavilionul Central ROMEXPO, din București și considerat cel mai longeviv şi mai îndrăgit eveniment dedicat cărţii, din ţara noastră, organizat de Radio România, singurul post de radio din lume care a iniţiat şi dezvoltă un program de o asemenea anvergură pentru susţinerea culturii scrise, prin Centrul Cultural «Media Radio România» s-au organizat numeroase activități cultural-educative, constând cu deosebire în lansări de carte și alte evenimente atât de mult așteptate de către cititori.

Să reținem faptul că vineri, 21 noiembrie 2014, ora 15.00, în sala «Mircea Sântimbreanu», nivelul 7.70, îndrăgita Editură “Ecou Transilvan”, prin managerul său de carte, Nadia Baciu, a organizat lansarea volumelor “Judecătoarea și fiii ei”, autor Hans Bergel, “Filosofia critică a școlii de la Frankfurt”, autor Andrei Marga și “România sub invazia mârlăniei” – o alertă sociologică – ediția a II-a adăugită și revizuită, autori Nicolae Grosu, Ionel Dănciuc, Vasile Gogonea. Cele trei cărți au fost prezentate de: Ana Blandiana, Prof. Univ. Dr. George Guțu, Prof. Univ. Dr. Vasile Morar, Dr. Ing. Vasile Isbășescu, Prof. Univ. Octavian Mihail Sachelarie!
Fotografie0068_001Merită să amintim cu plăcere faptul că în paginile Ziarului «Gorjeanul», prin receptivitatea deosebită a conducerii cotidianului nostru de suflet, ne-am bucurat să citim o serie de articole privitoare la prima ediție a cărții, acestea fiind scrise de domnul profesor Vasile Gogonea. Ca o dovadă a faptului că aceste materiale au fost cunoscute și apreciate la superlativ, în scurtă vreme conjudețeanul nostru a fost solicitat să-și aducă o contribuție personală și a fost inclus în colectivul de autori ai  ediției a II-a a cărții, iar noi ne mândrim că și Gorjul nostru, prin persoana acestui valoros publicist, a fost prezent la Târgul de carte de la București!
afis gaudeamusAșa cum avea să aprecieze în cuvântul său, cunoscuta poetă, Ana Blandiana, toate aceste manifestări organizate în cele cinci zile ale târgului demonstrează că “pentru noi, oamenii, cartea constituie chezășia sensului existenței noastre pe acest pământ”, pentru că setea de cunoaștere dovedește că în paginile cărților scrise “se află încrustată clipa care ne marchează pe toți cu adierea ei mirobolantă”, ceea ce ne determină să spunem că prin momentele sale sublime, Târgul Internaţional Gaudeamus a devenit, în aceasta perioadă, centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România!
Învățător, Gheorghe SCURTU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here