România nu a impresionat în amicalul cu Bulgaria

696

România și Bulgaria au remizat, scor 0-0, în primul meci de pregătire jucat de ,,tricolori” înainte de EURO 2024, pe stadionul ,,Steaua”. Gazdele au controlat prima repriză, dar și-au creat puține oportunități de a marca. Cea mai mare ocazie a avut loc în minutul 44, la o fază la care Denis Drăguș, lansat excelent de Răzvan Marin, nu a reușit să îl învingă pe portarul bulgar. La începutul reprizei secunde, Nicolae Stanciu a obținut un penalty, după ce a fost faultat în careul advers. Dennis Man a executat, dar atacantul Parmei a fost ,,ghicit” de Dyulgerov. Ultimul sfert de oră a aparţinut oaspeţilor, care şi-au creat câteva situaţii bune la poarta lui Niţă. Portarul naţionalei României a respins (82) o minge trimisă periculos spre buturile sale de Drăguşin, apoi a reţinut şuturile expediate de Martin Mincev (85) şi Iliev jr (90). Peste 19.000 de spectatori au asistat la această dispută. Fotbaliștii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu au considerat testul ca fiind benefic pentru viitoarele dispute oficiale. ,,Un meci test pentru noi, după o săptămână grea de antrenamente. A fost bine să ne revedem din nou pe teren pentru prima dată după două-trei luni. Minutele pentru fiecare jucător au contat, fiecare minut pe teren contează. Mai avem încă o săptămână aici în ţară şi apoi suntem cu gândul la European. A fost o săptămână grea. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem şi încercăm să ţinem steagul cât mai sus”, a spus Hagi. ,,Ne-am simțit bine să fim din nou împreună, ne doream să câștigăm, dar cel mai important e că suntem toți sănătoși. Mai sunt două săptămâni până la turneul final și avem timp să reglăm anumite lucruri. Acum o lună erau toți fericiți că mergem la EURO. Nu știu dacă sunt așteptările prea mari. Noi ne-am calificat și noi vom merge la EURO și vom reprezenta România. Normal că a fost un test util, normal că nu a fost ușor să joci cu o echipă care nu luptă pentru nimic și încearcă de toate”, a declarat căpitanul Nicolae Stanciu. Selecționerul Edward Iordănescu vrea ca trupa pe care o conduce să fie mai eficientă. Antrenorul le-a mulțumit spectatorilor, chiar dacă au fost și huiduieli la adresa jocului prestat de România.
,,Eu încep cu mulțumiri pentru publicul care a fost cu noi. E marți, e târziu, e mijloc de săptămână. Sunt fericit că au venit. Nu în ultimul rând, cred că e o lecție pe care am învățat-o. Când suporterii au răbdare, atunci șansele sunt mai mari. Ne-am dorit să câștigăm. Sunt multe lucruri pe care le vom analiza și sunt sigur că atunci când vom debuta la European vom avea o altă față. Eu vă garantez că vom fi mai bine și în jocul următor. Să avem răbdare cu băieții. A fost un test important. Am vrut rezultatul, dar nu e grav că vezi încă lucruri pe care le poți corecta de pe acum. Mai grav când pierzi pe urma lor la European. E normal ca într-un joc de pregătire să-ți propui să încerci lucruri, chiar dacă nu ne-am propus să facem surprize. Dar au apărut și probleme. Și a trebuit să vedem ce facem cu ele. Mi-aș fi dorit ca într-un joc acasă cu Bulgaria să producem mai multe situații de joc. Cu toate că, dacă ar fi să spun ceva care m-a supărat și mai tare, e că mi-aș fi dorit din acele două-trei ocazii clare și penalty ratat să marcăm. La European dacă nu marchezi din două-trei ocazii e greu. Dar, încrederea mea în jucători rămâne”, a concluzionat Iordănescu.
România: 1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 4. Adrian Rus (5. Ionuţ Nedelcearu, 69), 11. Nicuşor Bancu (22. Vasile Mogoş, 69) – 18. Răzvan Marin, 6. Marius Marin (14. Ianis Hagi, 61) – 20. Dennis Man, 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 21. Darius Olaru, 77), 13. Valentin Mihăilă (17. Florinel Coman, 61) – 19. Denis Drăguş (25. Daniel Bîrligea, 61). Selecţioner: Edward Iordănescu.
Bulgaria: 23. Ivan Diulgherov – 19. Ivan Turiţov, 3. Jivko Atanasov (15. Simeon Petrov, 90), 5. Alex Petkov, 18. Hristian Ivailov Petrov – 16. Marin Petkov (14. Gheorghi Rusev, 82), 20. Filip Krastev (22. Ilian Iliev, 72), 7. Gheorghi Kostadinov – 11. Kiril Despodov (căpitan; 8. Radoslav Kirilov, 71), 9. Aleksandar Kolev (17. Martin Mincev, 71), 25. Vasil Panaiotov (24. Serkan Yusein, 82). Selecţioner: Ilian Iliev.
România va mai juca un meci de pregătire înaintea EURO 2024, pe 7 iunie, cu Liechtenstein, tot pe Stadionul Steaua (21:00).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here