România – Kazahstan, de la ora 21.45

320

Debutul lui Cosmin Contra pe banca tricolorilor va avea loc, în această seară, de la ora 21.45. Echipa de fotbal a României nu mai are şanse să ajungă la Mondialul din Rusia (2018), dar fără îndoială vrea să demonstreze că are un potenţial mai mare decât o arată ultimele rezultate. De altfel, noul selecţioner a declarat că nu poate face minuni într-un timp atât de scurt, dar doreşte să vadă o schimbare de atitudine. “Mi-aș dori să vorbesc despre viitor, nu despre trecut, pentru că încep un drum nou. Am venit într-un moment greu. Antrenorii depind de rezultate, antrenorul dinaintea mea nu a avut rezultate și asta l-a condamnat să nu mai continue. Eu am găsit un grup bun, o atmosferă plăcută, există poftă de antrenamente, există poftă de a prinde ideile pe care le-am transmis. Au fost niște idei simple, pe care le spun din inimă. Sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, pentru că nu pot schimba multe în trei zile de antrenament. Sper să se vadă o schimbare în atitudine, sper să se vadă că luptăm pentru fiecare minge”, a declarat Cosmin Contra. Şi în mandatul noului antrenor, fostul pandur Vlad Chiricheş (Napoli) îşi va păstra banderola de căpitan. Liderul din teren al României a declarat că “ungerea” lui Contra ca principal e benefică pentru echipa naţională. “E un nou început, nu ar trebui să vorbim prea mult, ci să demonstrăm pe teren. Am fost căpitan în decursul acestei campanii, îmi doream să rămân căpitanul echipei naționale. Poftă de joc am avut tot timpul, probabil a fost dezamăgirea că eram departe de calificare. Trebuie să rămânem într-o grupă valorică bună şi să câștigăm aceste două jocuri. Vrem să demonstrăm că noul selecționer a venit cu o nouă mentalitate. E important să avem susținerea publicului și să vină în număr cât mai mare. Cred că eram ușor dezamăgiți de ce s-a întâmplat în decursul campaniei, aveam nevoie de un om care să ne sprijine mai mult. Sunt 100% bine din punct de vedere fizic”, a declarat Chiricheş.

Lobonţ: “Rolul meu e acela de a ridica nivelul de pregătire”
“Controversata” convocare a lui Bogdan Lobonţ în lotul României a fost comentată chiar de experimentatul portar. Cel poreclit “Pisica” a declarat că are un rol similar la AS Roma, şi este entuziasmat să revină în rândul tricolorilor. “Emoţiile sunt aceleaşi. Eşti emoţionat ca şi cum ai merge în prima zi la şcoală, când îţi cunoşti colegii. Eram nerăbdător să ajung la Mogoşoaia, să interacţionez cu ei şi să ne cunoaştem cu adevărat, din toate punctele de vedere. La aproape 40 de ani, am plăcerea şi dorinţa de a mă antrena ca la 20 de ani. La Roma am un rol foarte bine definit. Cu toate că nu joc, rolul meu e de a ridica nivelul de pregătire şi de atenţie pe toată durata timpului pe care îl petrecem împreună, atât la antrenamente, cât şi după. Acelaşi lucru vreau să fie înţeles şi aici. Cred că Mister a explicat foarte bine în toate declaraţiile pe care le-a dat legat de convocarea mea la echipa naţională. De învăţat am tot timpul. Şi nu doar din punct de vedere fotbalistic. Pentru mine, fiecare zi e ca şi cum aş face primul pas”, a precizat Lobonţ.
În naţionala României au intervenit şi modificări de ultim moment. Atacantul Bogdan Stancu (Bursaspor) s-a accidentat, iar în locul său a fost chemat George Ţucudean (FC Viitorul). Meciul se va disputa pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti. După jocul cu Kazahstan, tricolorii vor disputa duminică, de la ora 19.00, ultimul meci din preliminarii, la Copenhaga, contra Danemarcei.

Lotul lui Contra:
Portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Bogdan Lobonț, Florin Niță
Fundași: Romario Benzar, Sergiu Hanca, Cosmin Moți, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Mihai Bălașa, Cristian Ganea
Mijlocași: Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Alexandru Băluță, Gheorghe Grozav, Nicușor Bancu, Constantin Budescu, Alexandru Ioniță, Ciprian Deac
Atacanți: Florin Andone, Claudiu Keșeru, George Ţucudean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here