„România corectă” i-a convins pe pesedişti! – Vot de la Gorj, pentru Ponta

459

Picture 140Prezenţa lui Victor Ponta la conferinţa judeţeană a PSD Gorj a fost aplaudată la scenă deschisă de către cei 197 de delegaţi prezenţi în sală.

Dacă până ieri au circulat mai multe zvonuri potrivit cărora, candidatura deputatului Ponta nu ar fi fost văzută cu ochi buni de către o parte dintre pesedişti, după întâlnirea de la Teatrul „Elvira Godeanu”, lucrurile au fost lămurite. Victor Ponta a primit asigurări atât de la liderii locali Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, cât şi de la toţi membri ai filialei că va fi votat cu toată încrederea pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social-Democrat.

Picture 049Sigur pe sine şi cu un program conceput pe mesaje clare şi coerente în vederea întăririi rândurilor partidului, Ponta şi-a impresionat colegii politici prin prezenţa de spirit şi mai ales prin faptul că dovedeşte a fi în continuare un om de echipă, nefiind adeptul partipriurilor interne. „E un pas mare în politică pe care o să-l fac. Mai sunt trei zile până la Congres şi vreau să-l străbat alături de dumneavoastră în mod victorios. Mă întreba cineva dacă chiar cred că o să câştig. Da, chiar cred că o să câştigăm toţi. Chiar cred că avem o şansă de a reporni acest partid şi de a ne face datoria faţă de oamenii din partid şi oamenii care ne votează. Ştiu că dacă vroiam să Picture 085cuceresc Bucureştiul trebuia să plec de la Padeş. Dar vă promit că în câţiva ani o să plecăm împreună de la Padeş şi o să cucerim şi România. Pentru că trebuie să o recucerim de la domnul Băsescu şi de la toţi ai lui”, declara Victor Ponta. „Întotdeauna m-am mândrit cu organizaţia de la Gorj. Cu oamenii de aici, cu oamenii care aţi reuşit să rămâneţi oameni, în condiţii mult mai vitrege decât alte organizaţii. Sunt îngrijorat că dacă nu facem nimic şi rămânem încremeniţi în proiectul nostru, partidul nostru se duce mai departe într-un drum greşit. Spunea cineva că mergem direct într-un zid. Suntem deja într-un zid şi de datoria noastră să scoatem partidul de acolo”, a mai menţionat candidatul la preşedinţia PSD.
Picture 043„Am luat decizia pe loc”
Victor Ponta a explicat şi motivele în care s-a decis să candideze. Faptul că Mircea Geoană, contracandidatul său a impus maniera votului pe listă, a fost punctul determinant pentru Ponta în depunerea candidaturii. „În primul rând am considerat moral să nu candidez niciodată împotriva lui Adrian Năstase, omul care m-a adus în politică. În al doilea rând m-a indignat realmente modul în care s-a impus ideea: <<Listă!-ori eşti cu mine, ori eşti contra mea>>”, a completat Ponta. Deputatul de Gorj a mai recunoscut şi faptul că înainte de a face publică poziţia sa de contracandidat al lui Mircea Geoană la şefia PSD a cerut sfatul liderului organizaţiei judeţene Florin Cârciumaru şi a socrului său Ilie Sârbu, ambii încurajându-l în acest sens. „Înainte de a anunţa presei candidatura mea, am simţit nevoia să întreb doi oameni. În primul rând l-am întrebat pe Florin Cârciumaru, i-am spus ca vreau să fac acest lucru şi mi-a dat curaj. Al doilea om la care m-am dus era domnul Sârbu. Gestul pe care l-a făcut ieri mi-a dovedit că o dată cu vârsta prinzi şi înţelepciune şi bun-simţ”, a mai adăugat Victor Ponta.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here