Romanescu, la raport în faţa şefilor din Ministerul Muncii

314

La finele săptămânii trecute, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a prezentat raportul de activitate al instituţiei pe anul 2015 în prezenţa lui Gabriel Lungu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Nicolae Bratu, inspector general de stat al Inspecţiei Muncii, şeful Corpului de Control al Inspecţiei Muncii.
În anul 2015, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat un număr de 2.275 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi al sănătăţii şi securităţii în muncă, fiind aplicate 634 de amenzi în valoare totală de 3.023.900 de lei. Pentru munca fără forme legale de angajare au fost sancţionaţi 73 angajatori la care au fost depistate 115 persoane care munceau “la negru”, fiind aplicate 73 de amenzi în cuantum de 1.180.000 de lei. Acţiunile de control au avut un caracter inopinat, s-au desfăşurat atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii, în intervalul orar 22.00 – 04.00, dar şi în zilele de repaus săptămânal în funcţie de obiectul de activitate al societăţilor supuse controlului.
Tot pe parcursul anului trecut, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au fost înregistrate 528 de scrisori şi sesizări, adresate direct instituţiei noastre sau remise de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Inspecţia Muncii, Administraţia Prezidenţială, precum şi alte instituţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here