Romanescu, atac la oamenii lui Vîlceanu

9

Primarul Marcel Romanescu i-a atacat, ieri, pe doi dintre liberalii considerați apropiați ai liderului Dan Vîlceanu, unul dintre ei fiind chiar o rudă a deputatului care este în fruntea PNL Gorj. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, edilul de la Târgu-Jiu i-a luat în vizor pe Gheorghe Pecingină și pe Gheorghe Grivei, cel din urmă fiind unchi al lui Dan Vîlceanu. Ironic, edilul a întrebat în ce partid mai sunt aceștia, în special Pecingină, despre care știe că stă într-o formațiune politică cel mult șase luni.
“Domnul Pecingină în ce formațiune mai este, mai este în PNL? A avut un ritm foarte alert, de schimbare la 6 luni a unei formațiuni. Mai este? Grivei este unchiul domnului Vîlceanu? De dânsul vorbiți? Apartenența la familie e mai importantă decât apartenența la partid. (…)Câteodată sunt incomod. Am constatat lucrul acesta în 2016. Nu trebuie să persistăm în greșeli”, a spus Romanescu în interviul respectiv.
El a precizat și că nu vrea să stea cu capul plecat în fața liderilor de la București. Nu a ezitat să vorbească despre Ludovic Orban și despre șefii liberali din Capitală, care nu au ajutat filiala de la Gorj să aibă un candidat propriu în alegerile europarlamentare de anul viitor. Romanescu a spus că riscă cel mult o excludere din partid, dacă declarațiile sale nu sunt pe placul cuiva, dar a precizat că și-a câștigat dreptul de a vorbi liber în urma alegerilor de anul trecut. “Eu nu vreau să stau, și poate domnul Orban să mă audă dacă ascultă emisiunea dvs, nu vreau să stau cu capul plecat în fața domnului Orban și a niciunui membru din Biroul Permanent Național. Eu mi-am câștigat acest drept de a vorbi prin rezultatele din alegeri. Măcar acest drept l-am câștigat și să îi reprezint pe ăia care pe mine m-au ales și pe ăia care pe mine m-au susținut. Mă refer la membrii PNL care au anumite așteptări și care își doresc ca primarul lor, în calitate de președinte de organizație municipală, să vorbească și că are coloană vertebrală. Nu am fost cel mai cuminte membru al formațiunilor în care am activat. Întotdeauna ceea ce am gândit și am simțit am spus și uite că nu mi-a luat nimeni capul. Acum, după 18 ani, am valorificat și ultimul proiect politic. Nu mai am alte proiecte în viața mea politică”, a mai precizat Romanescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here