Roman, chemat la naţională

256

Progresul arătat în prestaţii de atacantul Mihai Roman l-au adus în atenţia selecţionerilor şi, deşi nu a fost în primul lot al convocărilor pentru partida cu Irlanda de Nord, el a fost chemat la Mogoşoaia pentru confruntarea amicală cu Danemarca.

Pandurii are un reprezentant la lotul naţional al României, asta chiar dacă iniţial doar Deivydas Matulevicius primise iniţial scrisoare de convocare pentru meciurile echipelor naţionale din această perioadă. Mihai Roman, graţie evoluţiilor sale încununate şi cu şapte goluri în această primă parte a sezonului, i-a făcut pe cei din staff-ul echipei naţionale să-l ia în calcul. Accidentarea lui Bogdan Stancu l-a obligat pe selecţionerul Anghel Iordănescu să apeleze la un alt jucător de atac, iar Mihai Roman a fost beneficiarul acestui neaşteptat wild card.

“Este un atacant foarte tehnic”
Adus în această vară la Târgu Jiu, fostul atacant al celor de la Universitatea Craiova, Petrolul, U Cluj, CS Turnu Severin şi Săgeata Năvodari a avut un demaraj mai greu, însă în ultima vreme a devenit om de bază în echipa lui Grigoraş. În cele 13 jocuri în care a fost folosit, Mihai Roman a înscris de şapte ori fiind golgheterul echipei gorjene şi al şaselea marcator din Liga 1. Antrenorul care l-a adus la Târgu Jiu, Petre Grigoraş spune că a fost sunat de Iordănescu pentru a fi anunţat de această convocare-surpriză şi că Mihai Roman va trebui să profite la maxim de acest tren care s-a oprit pentru el: “Mă bucur foarte mult pentru Mihai Roman, chiar selecţionerul m-a sunat personal pentru această convocare. Este o şansă pentru el, este prima convocare şi va trebui să profite de ea. Roman este un atacant foarte tehnic şi sunt mulţumit de el”, a declarat Petre Grigoraş pentru site-ul echipei gorjene.

Roman, surprins şi el de convocare
În vreme ce se pregătea cu Pandurii pentru ultimele meciuri din acest sezon, Mihai Roman a primit vestea convocării pentru partida cu Danemarca. Acesta recunoaşte că a fost o surpriză şi pentru el şi acum se felicită pentru decizia luată în vară, când a semnat cu Pandurii: “M-a luat prin surprindere şi pe mine vestea. Am fost anunţat de antrenorul meu, Petre Grigoraş, care mi-a spus că a vorbit cu Anghel Iordănescu şi că trebuie să mă prezint la echipa naţională. Îmi doresc enorm de mult să prind câteva minute. Sper ca domnul Anghel Iordănescu să mă folosească. Mă bucur foarte mult că am făcut această alegere în vară, de a veni la Pandurii Târgu Jiu. Până la urmă este echipa care m-a propulsat la echipa naţională”, a spus Roman la Dolcesport.
Mihai Roman, care are 5 selecții la reprezentativa Under 21 a României, pentru care a și marcat de două ori, a fost recent anunţat de echipa gorjeană că s-a activat opţiunea de prelungire a contractului său, el devenind jucător al Pandurilor pentru încă doi ani din vara anului viitor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here