Roman a revenit la Târgu Jiu

247

Fostul atacant al echipei Pandurii Târgu Jiu, Mihai Roman, a fost prezent la Târgu Jiu, la Campionatul regional Sud-Vest la minifotbal. Roman a fost invitat să dea lovitura de începere a turneului.

Al doilea cel mai bun marcator al pandurilor din toate timpurile, cu 20 de goluri marcate într-un sezon și nouă etape la Pandurii, Mihai Roman, s-a întors la Târgu-Jiu pentru prima dată după transferul său în Olanda, la Nec Nijmegen.
Atacantul de 23 de ani a evoluat doar 13 jocuri în Eredivisie și a marcat un singur gol, dar e mulțumit de experiența sa din Olanda.
“Este bine, pentru mine personal a fost un an mai puţin bun pentru că am avut parte şi de accidentări, n-am jucat atât cât mi-aş fi dorit, dar sper ca în noul sezon să joc mai mult şi să înscriu mai mult decât am făcut-o în sezonul trecut”.
Roman și-a urmărit de la distanță fosta echipă și s-a bucurat la final pentru locul 3 obținut, performanță la care a contribuit cu 4 goluri marcate în primele 9 etape. “Am văzut toate meciurile foştilor mei colegi, le-am ţinut pumnii, am jucat şi eu cu ei în acest campionat la început câteva meciuri, sunt foarte bucuros pentru ei, eu zic că puteau şi mai sus, dar oricum au făcut un sezon extraordinar băieţii şi staff-ul tehnic, sunt foarte bucuros pentru ei”, a declarat fostul pandur care nu are de gând să revină prea curând în fotbalul din România. “Nu pot să zic că este diferenţă între antrenamentele lui Edi Iordănescu şi cele din Olanda, dar sunt bazate pe alte aspecte, acolo antrenamentele sunt numai cu mingea, ei nu folosesc alergări, acolo tot ce conţine un antrenament este bazat pe jocul cu mingea. În viitorul apropiat acum nu am niciun gând să mă întorc în România, vreau să joc în Olanda, să fiu un jucător foarte bun pentru echipa mea şi, nu ştiu, poate când voi alege să îmi închei cariera, Pandurii va fi mereu ca o casă pentru mine” a declarat Roman.

“Mi-ar părea rău să se destrame Pandurii”
Dacă fotbaliștii de la Pandurii nu și-au încasat salariile din decembrie, Mihai Roman primește banii în cont la finalul fiecărei luni.
“Am auzit că sunt probleme de ordin financiar la echipă, am discutat cu băieţii, sper să se rezolve pentru că mi-ar părea rău ca acest grup extraordinar să se destrame. În Olanda nu sunt astfel de probleme, la sfârşitul lunii banii sunt în cont. Nu sunt diferenţe foarte mari în ceea ce priveşte salariile între România şi Olanda, sunt echipe care plătesc foarte bine, Ajax, PSV, Twente, Utrecht, Feyenoord, dar ca şi diferenţe nu sunt foarte mari. Ca şi talent pur şi valoare jucătorii noştri sunt foarte bine văzuţi, adică părerea mea că nu este un nivel foarte ridicat de talent, dar acolo mentalitatea este alta, ei se antrenează sută la sută, ei mereu dau sută la sută în ce fac. Organizarea este mult mai bună, câteodată chiar au prea multă organizare. Răduţ cred că s-ar descurca să vină în Olanda, sper să îşi găsească o echipă cât mai bună pentru că este un jucător foarte bun care a ajutat Pandurii”, a mai spus Roman.
Cristi CONSTANTINESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here