Robert Belgiu, președinte ADER Fărcășești, face referendum pentru demiterea primarului și dizolvarea Consiliului Local

680

Liderul organizației Partidului ADER(formațiune politică înființată de fostul primar Neculai Onțanu) Fărcășești, Robert Belgiu, pregătește formalitățile necesare inițierii unui referendum în comuna Fărcășești, care va avea ca scop dizolvarea Consiliului Local, dar și demiterea primarului Constantin Drăgoescu. Motivul este că administrația actuală este foarte slabă, iar proiectele pentru comunitate trenează. În demersul său, Robert Belgiu susține că va fi ajutat de PSD și PMP. Primarul liberal de Fărcășești nu este convins de succesul tânărului și i-a transmis că nu este pregătit să-i ceară demiterea din funcția de edil.

“L-am susținut pe actualul primar în campania electorală fiind convins că alegerea sa va avea un impact pozitiv pentru comunitatea din Fărcășești. După doi ani de mandat, am ajuns la concluzia că primarul este cel mai slab avut de primărie de la revoluție până în prezent, motiv pentru care rămânerea sa în funcție va regresa localitatea. Săptămâna viitoare voi merge la Prefectura Gorj pentru a solicita listele electorale necesare demarării referendumului. Sunt convins că acest referendum va crea o criză politică în Fărcășești, dar am luat în calcul că, conform legii, comuna va fi condusă de către secretar până la noile alegeri. Sunt obligat să adun semnături de la 25% dintre alegătorii din fiecare sat al comunei. Voi fi ajutat pentru asta și de aleșii PSD și PMP cu care am discutat deja”, a declarat Robert Belgiu. Tânărul de 25 de ani, licențiat în drept, vrea cu această ocazie și să candideze la funcția de primar al comunei Fărcășești, acesta fiind convins că va reuși să declanșeze referendumul. Tânărul susține că demersul său este cunoscut în comunitate, dar că relațiile sale cu primarul au încetat de mai mult timp, pe linia comunicării, între cei doi având loc și un conflict.

Consilieri, de acord să-și piardă indemnizațiile
O parte dintre consilierii locali sunt de acord cu referendumul și îl susțin chiar dacă își pierd posturile și indemnizația lunară de aleși. În acest moment, primarul comunei are un dosar penal în cercetare pentru fondurile alocate liceului din Roșia. În acest dosar, edilul PNL are calitate de urmărit penal pentru abuz în serviciu. Robert Belgiu susține că la momentul comiterii faptei, adică a aprobării banilor pentru liceu, acesta i-a adus primarului la cunoștință că face ceva ilegal, dar edilul nu a luat de bun sfatul tânărului.

Primarul de Fărcășești răspunde acuzațiilor
Primarul Drăgoescu susține că tânărul Belgiu ar avea doar supărări “personale”, motiv pentru care vrea să realizeze acest referendum. “Nu este el în măsură să îmi spună dacă sunt pregătit sau nu pentru funcție. Am condus comuna de doi ani de zile, am rezolvat probleme”, a declarat Drăgoescu.
ANAMARIA STOICA

 

1 COMENTARIU

  1. Ma voi nu mai aveti subiecte de interes pentru cetatenii din judetul Gorj?
    Cum puteti sa abordati un asemenea subiect? Acest tanar ca nu-i putem spune politician la varsta lui trebuie incurajat sa-si gaseasca o slujba mai intai, sa aiba o cariera profesionala si mai apoi sa faca politica unei comunitati. Voi jurnalistii incurajati tinerii prin astfel de articole sa aiba atitudini antisociale. Dragi copii voi trebuie sa invatati carte, sa va gasiti o slujba unde sa va demonstrati priceperea, sa va faceti o familie si pe parcurs ce acumulati experienta sa va implicati activ si in viata sociala a comunitatii voastre. Nu luati exemplul acestui baiat care in evolutia sa ca individ a sarit multe etape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here