RMN și alte echipamente medicale, solicitate de primărie pentru Spitalul Municipal Motru

827

Primarul Cosmin Morega, în urma discuției purtate cu managerul spitalului din localitatea Motru, Alin Efrim, cu privire la echipamentele medicale necesare desfășurării actului medical corespunzător, a solicitat demararea procedurilor pentru achiziția unui RMN și a altor echipamente medicale pentru unitatea spitalicească. În acest sens, deja s-a înaintat nota de fundamentare din partea spitalului către primăria municipiului, aceasta fiind aprobată și urmând ca sumele solicitate sa fie aprobate și de Ministerul Sănătății, Primăria Motru fiind de acord sa suporte cota de finanțare pentru a putea achiziționa, cât mai urgent, un astfel de aparat. La ora actuala este in faza de licitație, achiziția unui aparat de radiologie modern, cu o valoare de 1,2 mil.lei, iar acest RMN, dorit de autorități, este benefic pentru cetățenii obligați să parcurgă zeci de kilometri pentru un astfel de consult sau să aștepte pe lungi liste de așteptare.

Odată cu realizarea acestei ambițioase investiții, s-ar lua presiunea și de pe SJU Târgu-Jiu, cetățenii din jurul Motorului, putând să beneficieze de acest aparat și să evite aglomerația și săptămânile lungi de așteptare.
Săptămâna trecută, spitalul din Motru a trecut de evaluarea comisiei pentru acreditare, prima fază, așteptând rezultatul final din partea ministerului. S-au făcut investiții remarcabile în Spitalul Motru din partea primăriei dar au fost achiziționate și multe echipamente și dotări fapt care a surprins plăcut comisia de control care a remarcat faptul că, în ultimul an, lucrurile au evoluat în bine pentru spitalul municipal. ,,Este o prioritate maximă actul medical pentru cetățenii din municipiul Motru și zonele limitrofe și vom face tot ce este posibil ca, anual, să avem resurse financiare pentru reabilitare, modernizare dar și cota de finanțare pentru echipamentele necesare actului medical. Acum, Primăria Motru, prin DP Motru, modernizează secția B de Interne a spitalului. La Spital a fost montată o instalație modernă de oxigen, care asigură oxigen în toate saloanele, o instalație de incinerare modernă a deșeurilor medicale urmând să fie montate și două centrale proprii noi pentru a avea alternativa cu privire la căldură și apă caldă atunci când UATAA nu ar funcționa”, a declarat Cosmin Morega.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here