Rezultatele simulării Evaluării Naționale, afișate astăzi

372

Elevii de clasa a VIII-a vor afla, astăzi, ce note ar lua dacă ar susține acum Evaluarea Națională. Asta deoarece, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, astăzi, vor fi afișate rezultatele simulării examenului.

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a s-a desfășurat în perioada 22 – 24 februarie, la Limba și literatură română, Matematică și Limba și literatura maternă (doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă). La nivelului județului Gorj, la prima probă a simulării, cea la Limba și literatura română, au participat 3410 elevi, înregistrându-se un număr de 101 absenți; la cea de a doua probă a simulării, cea la Matematică, au participat 3413 elevi, înregistrându-se 98 de absenți. Rezultatele obținute de elevi vor fi afișate, astăzi, însă nu vor fi trecute în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Anul trecut, procentul de promovabilitate înregistrat la simularea Evaluării Naţionale a fost de 48,09. La Limba şi literatura română procentul de promovabilitate a fost de 68,89, iar la Matematică de 34,17.
La nivelul național, 50,68% dintre elevii care au participat la simulări au obţinut medii peste 5, cele mai ridicate procente de promovare înregistrându-se în judeţul Bacău, municipiul Bucureşti, judeţul Giurgiu şi Bihor.

Urmează simularea Bacalaureatului
Săptămâna aceasta va fi rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a să vadă cam ce îi așteaptă la Bacalaureat. Simularea acestui examen începe luni și se va desfășura după următorul calendar: Limba şi literatura română (7 martie), Limba şi literatura maternă (8 martie), proba obligatorie a profilului (9 martie) şi, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (10 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here