Rezultatele la Evaluarea Națională 2017

411
Prima afişare a rezultatelor Evaluării Naţionale 2017 este programată pentru astăzi, până la ora 16.00, la centrele în care a fost susținut examenul. Notele au fost afișate deja pe evaluare.edu.ro.
Aproape trei mii de elevi din Gorj au aflat rezultatele. Tot astăzi pot fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie anunțate pe 30 iunie. La prima probă a evaluării naţionale, elevii au avut de tratat genul liric. La subiectele de la limba şi literatura română au primit poezia “Ploaie”, de Magda Isanos. Școlarii au fost puși să argumenteze de ce textul aparţine genului liric. Un alt subiect a fost redactarea unei narațiuni de 150-300 de cuvinte, în care să fie prezentată o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpul unei întreceri sportive. La a doua probă a evaluării naţionale, la matematică, elevii au avut de tratat trei subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, diferenţa de 10 puncte fiind reprezentată de punctul din oficiu. Primele două subiecte au fost de aritmetică și algebră, iar al treilea din geometrie, constând în rezolvarea unor cerinţe legate de un cilindru circular. În Gorj, din cei 2961 de elevi înscriși, 81 au fost absenți, cu patru mai mulți decât la limba și literatura română. Lucrările au fost corectate în alt judeţ.
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. În acest an, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, iar procentul de 80% va fi reprezentat de media de la evaluarea naţională.
În ceea ce priveşte rezultatele la evaluarea naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că procentul notelor peste 5, la nivel național, a fost de 60,54% (prezenţă – 90,71%), la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă – 90,20%) la matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here