Rezultate catastrofale şi la bacul gorjean de toamnă

169

aaCamerele de luat vederi, exigenţa profesorilor supraveghetori sunt doar două dintre măsurile care puse în aplicare au arătat valoarea elevilor din ziua de astăzi. Rezultatul parţial al promovabilităţii din sesiunea de toamnă la examenul de bacalaureat a arătat din nou starea dezastruoasă a elevilor şi a profesorilor, în acelaşi timp.

Dacă profesorii nu i-ar fi lăsat să ajungă până la susţinerea examenului de bacalaureat, altul era rezultatul.

Dezastrul continuă şi în toamnă cu rezultatele bac-ului. În Gorj, promovabilitatea la examenul din toamnă a bacalaureatului este extrem de mică, doar 14% din cei prezenţi au reuşit să treacă acest examen. Asta după ce în vară doar 35% au reuşit să ia bacul. În cifre, doar 456 de elevi din judeţ au promovat bacalaureatul în sesiunea de toamnă, din cei 2520 de elevi prezenţi. În procente, au promovat 14,29 % din elevii înscrişi şi 18,1% din cei prezenţi. Aşadar, din primele informaţii, procentajul de promovabilitate în Gorj este de 14%. La acest examen s-au înscris peste 3.200 de elevi, însă aproape o mie dintre ei au renunţat la susţinerea examenului, imediat după prima probă. Astfel, au mai rămas doar 2.500 de elevi până la probele finale. Dintre aceştia doar 14% au reuşit să obţină note de trecere. La Liceul Sportiv din Târgu-Jiu, din cei 400 de candidaţi, doar 30 au luat examenul de bacalaureat.

Rezultate pe măsura pregătirii

Rezultatele sunt pe măsura pregătirii elevilor, dacă e să ne luăm după părerile părinţilor. Este clar, însă, exigenţa din acest an, a arătat care este realitatea. Comparativ cu anii trecuţi, rezultatul din acest an este catastrofal. Reamintim, în Gorj, în prima sesiune, procentul de promovabilitate a fost de 35,81%, în urma contestaţiilor. Rezultatele au fost catastrofale, în comparaţie cu cele de anul trecut, când procentul a fost de peste 53%, iar în 2009, 97% dintre elevi au obţinut note de trecere.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here