Rezultat zero în ancheta poliţistului Leuştean

149

deschidereDe la nouă luni de la incendierea maşinii şi cinci luni de când i s-a pus foc casei lui Aurel Leuştean, poliţiştii gorjeni sunt, în continuare, depăşiţi de situaţie. Oficial, se lucrează non-stop la această cauză. Rezultatul, însă, este zero! Dacă în situaţia unei familii de poliţişti, terorizată prin astfel de incendieri, anchetatorii se mişcă în reluare, ce mai putem spune de alţii?

Timp: 9 luni de la prima incendiere, respectiv maşina!

Timp: 5 luni de la a doua incendiere, respectiv casa!

Cine anchetează?– Poliţiştii din cadrul IJP Gorj sub coordonarea unui procuror!

Care sunt suspecţii? Nu putem spune!

Se lucrează non-stop!

Rezultatul: zero!

IMG160 1Acestea sunt datele care pot fi furnizate de anchetatori. Nimic în plus şi, dacă ne gândim la rezultatul acestor cercetări, care este zero, tindem să credem că mai mult de atât nu au făcut.

Ssst, se lucrează!

Cert este un lucru! Activitatea poliţiştilor din Gorj este de două feluri! Când vor să ancheteze şi într-un termen extrem de scurt află şi ce n-a făcut suspectul, şi a doua situaţie, când nu vor să ancheteze şi lungesc cercetările până la calendele greceşti, partizând cu infractori. Şi în cazul incendiilor la bunurile familiei lui Aurel Leuştean, ceva e putred. Oficial, se lucrează, însă, concret, niciun rezultat. “Tot ce pot să vă spun este că se lucrează. Mai multe informaţii nu pot să vă dau, suntem în anchetă”, a declarat, Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj. În urmă cu 9 luni, maşina poliţistului Aurel Leuştean era cuprinsă de flăcări. În creierii nopţii, persoane, care pentru anchetatori sunt necunoscute, au pus foc autoturismului. Aceleaşi sau poate alte persoane, i-au mai făcut o vizită poliţistului Leuştean, şi tot noaptea, lăsându-i vila, aflată în construcţie, în flăcări.

Terorizat de şefi!

IMG161 1La vremea respectivă, poliţistul Leuştean îşi acuza superiorii de comiterea acestor infracţiuni, în sensul de autori morali ai acestor fapte: “Acuz pe Frăţilescu şi Tatomir, le spun şi în faţă, ăştia sunt masina-incendiataşmecherii Poliţiei rutiere, un îngâmfat şi un umflat. Jur, nu mai am ce pierde, de la Frăţilescu am primit dedicaţie, «Leuştean trebuie să pice», şi am picat, cică sunt cel mai slab poliţist de la Rutieră şi ia uitaţi ce am ajuns? Nu amărâţii mi-au pus foc aici, tot şmecherii, e mâna lor şi o spun clar, le-o spun în faţă. Deci, Frăţilescu şi Tatomir sunt, doi şmecheri de poliţie. Ăştia numai pe ordinari i-a sprijinit, pe sponsorii lor. Tot timpul mă ameninţa Frăţilescu, când şeful al mare era plecat în concediu. Mă controla şi în maşină, mă teroriza. Erau supăraţi că amendam şmecherii, că le luam permisele şi că nu-i ascultam ca să-i iert.”, declara acesta. Asta să aibă, oare, legătură cu rezultatul zero al anchetei?

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here