Rezidenţii mai au la dispoziţie câteva zile pentru schimbarea centrului de pregătire

314

Până miercuri, 25 februarie 2015, medicii rezidenţi pot solicita schimbarea centrului de pregătire. Cererile se pot depune la sediul Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit metodologiei, analiza solicitărilor se face pe baza unor criterii bine definite.

Rezidenţii, care doresc să schimbe centrul de pregătire, trebuie să depună următoarele documente: avizul universităţii de medicină şi farmacie, respectiv al facultăţii de medicină, medicină dentară sau farmacie din centrul universitar în care se află în pregătire; avizul universităţii de medicină şi farmacie, respectiv al facultăţii de medicină, medicină dentară sau farmacie din centrul universitar în care doreşte să continue pregătirea; avizul unui coordonator de pregătire din centrul universitar solicitat; avizul direcţiei de sănătate publică din centrul universitar în care doreşte să continue pregătirea (pentru rezidenţii pe loc). Rezidenţii pe post vor prezenta şi avizul unităţii sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată. Totodată, rezidenţii trebuie să depună şi acte justificative privind motivele solicitării.

Criterii pentru analiza solicitărilor
Criteriile pe baza cărora se vor analiza aceste solicitări sunt: anul de rezidenţiat; unic susţinător al unui copil minor; soţ/soţie cu loc de muncă în centrul universitar solicitat şi având în îngrijire copii; soţ/soţie cu loc de muncă în centrul universitar solicitat; locuinţă în centrul universitar solicitat; părinţi bolnavi sau alte persoane în întreţinere în centrul universitar solicitat. După ce vor fi depuse aceste cereri, DSP Gorj are obligaţia de a trimite datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, până pe 2 martie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here