Rezerviştii gorjeni, la ceas aniversar

343

În fiecare an, la data de 31 mai, conform Hotărârii Guvernului României nr.467/12.05.2012, se aniversează „Ziua Rezervistului Militar”. La Târgu-Jiu, rezerviştii constituiţi în cadrul filialei judeţene ANCMRR-„General loan CULCER” apreciază unanim că instituirea acestei sărbători este o expresie a respectului de care se bucură cei care au muncit un număr mare de ani într-o instituţie prestigioasă, cum este Armata României.
Pentru a marca, aşa cum se cuvine, „Ziua Rezervistului Militar”, conducerea filialei, membri ai asociaţiei, au organizat și participat la Cercul Militar din Târgu-Jiu la o suită de activităţi care au cuprins, expuneri despre viaţa și activitatea militară în diferite etape istorice în Gorj, gala de film documentar militar, producţii ale Trustului de Presă al Armatei. Interesante au fost temele prezentate în cadrul unei expuneri, care prin valoarea ideilor prezentate, ferm şi cu o francheţe de iz diplomatic, au îmbrăcat forma unui seminar pentru punerea în valoare a potenţialului unui militar pregătit să fie şi cetăţean şi camarad, combatant îmbrăcat în haina jertfelniciei. Au fost evidenţiate pe rând, rolul şi locul rezervistului militar în societate, elementele de istorie şi artă militară, tradiţii militare, iar concluziile şi aprecierile în urma desfăşurării acestei activităţi vor face obiectul publicării în paginile publicaţiei filialei, Rezerva Oştirii.
De menţionat este şi faptul că, premergător evenimentului omagial dedicat lor, ofiţeri, maiştrii militari şi subofiţeri rezervişti au luat parte la manifestările culturale organizate la Teatrul Dramatic„Elvira Godeanu” şi la Biblioteca Județeană „Christian Tell” evenimente culturale ce au avut loc la nivelul municipiului în ultima decadă a lunii mai. Tot în această perioadă, rezerviştii din urbea de pe Jiu au participat cu mai mulţi reprezentanţi la manifestările culturale care au avut loc în localităţile Peştişani, Motru, Scoarţa şi Cîlnic. Aşa cum menţionam la începutul articolului, instituirea acestei sărbători şi cuprinderea ei în cuprinsul calendarului ostăşesc este o expresie a respectului de care se bucură cei care au muncit un număr mare de ani într-o instituţie prestigioasă, cum este Armata României.
Pentru rezultatele meritorii obţinute de către filiala judeţeană ANCMRR GORJ, în îndeplinirea obiectivelor propuse- apărarea valorilor fundamentale ale României, a tradiţiilor şi simbolurilor naţionale, a valorilor ostăşeşti, susţinerea drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor vârstnice, contribuţia la educarea tinerilor în spiritul patriotismului autentic, relaţionarea optimă cu autorităţile centrale, cu cele locale şi cu asociaţiile similare din ţară-, preşedintele filialei, Gl.bg.(rtr) Ion BĂRBULESCU, membrii filialei GORJ, au primit mesajele de apreciere din partea instituţiei Preşedinţiei României, ministrului Apărării Naţionale, şi a conducerii ANCMRR „Alexandru loan Cuza”-Bucureşti. Rezerviştii gorjeni au fost felicitaţi şi de către conducerea Statului Major al Apărării, comandanţi ai unor Mari Unităţi şi Unităţi militare din ţară, comandantul Garnizoanei Târgu-Jiu, şi comandantul Garnizoanei Târgu- Cărbuneşti.
Cuvinte de apreciere și mesaje de felicitare au fost transmise şi de către edilul municipiului Târgu-Jiu, preşedintele CJ Gorj, instituţia Prefectului Gorj, conducători ai unor instituţii de învăţământ universitar și preuniversitar din localitate.
Fără îndoială, marcarea unui astfel de eveniment a creat oportunitatea rememorării unor momente din viaţa noastră militară şi a unor împliniri profesionale. A generat sentimente de emoţie la întâlnirea dintre generaţii de purtători ai uniformei, dar pentru „mai tinerii rezervişti” şi noi responsabilităţi pentru ca drepturile conferite legal şi respectul pentru statutul de militar al celor care am servit ţara sub drapelul tricolor, să reflecte cu adevărat deviza „PATRIE, ONOARE, DEMNITATE”.
În încheierea relatării citez din mesajul transmis de către preşedintele filialei GORJ a ANCMRR- „Mă folosesc de acest prilej ca, de ziua lor, să le transmit conducerilor filialei ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, conducerilor structurilor asociative din MAI, SRI, STS, SPP, ofiţerilor şi subofiţerilor în rezervă şi în retragere din ţară, în special filialelor ANCMRR din Oltenia, multă sănătate şi linişte sufletească alături de cei dragi, respectul și aleasa noastră consideraţie, puterea, credinţa şi nădejdea de a trece cu bine peste neliniştile de acum.
LA MULŢI ANI, DRAGI CAMARAZI!
Dumneavoastră, militarilor din garnizoana Târgu-Jiu, a militarilor din garnizoana noastră de suflet, Craiova, conducerii Marii Unităţi şi structurilor din subordine, vă adresăm alese sentimente de preţuire și admiraţie pentru modul strălucit în care vă faceţi datoria față de Patrie şi Neam.
Cu această frumoasă ocazie, adresăm conducerii Statului Major al Apărării, conducerilor SMFT, SMFA și SMFN, colectivelor redacţionale ale publicaţiilor şi emisiunilor radio-tv din subordine, mulţumiri pentru gândurile de preţuire adresate rezerviştilor din Gorj şi îi asigurăm de înalta noastră consideraţie pentru eforturile de a pune în prim-plan valorile camaraderiei, ale respectului, demnităţii şi onoarei militare.
Transmitem tuturor militarilor noştri care se află la datorie, departe de ţară şi de cei dragi lor, multă sănătate, consideraţia și respectul nostru. Apreciem curajul, eforturile şi profesionalismul de care dau dovadă pe meridianele lumii pentru a reda speranţa întru-un viitor mai bun.
Fie ca deviza ce o purtați, alături de cea a rezerviştilor- Patrie, Onoare, Demnitate, să vă fie pavază şi ţel.
Dumnezeu să vă binecuvânteze, şi pe noi toţi să ne ocrotească!
Preşedintele ANCMRR GORJ „Gl. loan CULCER,, Gl.bg.(rtr) Ion BĂRBULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here