REVOLTĂTOR! Doctorul Folcuți, aroganță maximă: chermeză cu șampanie scumpă, în sala de operații a Spitalului

3493

Dacă în spitalele din România sunt raportate mii de infecții nosocomiale, iar după tragedia de la ”Colectiv” s-a crezut că se pune un accent deosebit pe reducerea bacteriilor intraspitalicești, la Târgu-Jiu pare că nimeni nu este preocupat de prevenirea acestora, câtă vreme un medic și-a permis să-și serbeze ziua de naștere, împreună cu personalul medical de pe Secția de Urologie, chiar în Blocul operator al Spitalului Județean de Urgență (SJU). Conducerea unității spita-licești este mai mult decât permisivă în acest caz și nu s-a luat în calcul demararea unei anchete administrative și aplicarea de sancțiuni, ci consideră normal ca medicul să organizeze o chermeză în incinta spitalului.

Sindrofie cu ștaif în blocul operator al SJU
În urmă cu mai bine de un an, Cătălin Alexandru Folcuți a câștigat concursul pentru ocuparea postului de medic urolog, în cadrul SJU Târgu-Jiu și, astfel, a devenit subordonatul socrului său, medicul Vasile Bălășoiu, șeful Secției de Urologie a unității medicale. Din acel moment, tânărul medic a profitat la maximum de acest avantaj, așa că programul său începe la ora 9,00 dimineața, cu o oră mai târziu față de cel al colegilor săi, își permite să-și parcheze bolidul de zeci de mii de euro, un Mercedes ML, unde dorește în curtea spitalului și să facă vizita prin saloane singur și nu împreună cu personalul medical de pe secție. Mai mult, medicul Folcuți își permite să fumeze pe holul spitalului și să-și afișeze fotografiile pe contul său de pe o pagină de socializare. Dar toate acestea pălesc în fața ultimei aroganțe a medicului. Pe 7 august, medicul Cătălin Folcuți și-a serbat ziua de naștere chiar în Blocul operator al spitalului, la chermeză fiind invitat tot personalul medical de pe secție. Meniul a fost comandat de la un restaurant cunoscut din Târgu-Jiu, iar servirea în sala de operații a fost făcută, la orele prânzului, chiar de ospătarii localului. Petrecerea cu ștaif a fost stropită, bineînțeles, cu șampanie scumpă, Moet & Chandon, că doar o dată împlinea medicul Folcuți 31 de ani.

Capotă: Au fost voci care spun că a fost o chermeză
Conducerea SJU a aflat despre petrecerea din sala de operații, însă consideră că nu s-a întâmplat un lucru atât de grav și nu se impune o anchetă internă sau sancțiuni.  Într-o intervenție telefonică la un post local de televiziune, managerul SJU, Gigel Capotă, a afirmat că știa despre faptul că medicul Folcuți și-a serbat ziua în secția spitalului, dar a menționat că pe un hol și nu în blocul operator și i se pare normal acest lucru. ”Știu despre eveniment, am aflat și eu, am trimis pe domnul director medical să analizeze, să vadă ce s-a întâmplat, pentru că, într-adevăr au fost voci care vorbesc că a fost o chermeză. Nu. Fiind un medic tânăr îl înțeleg și am putut să trec peste anumite greșeli, să le zicem așa…A fost ziua dânsului a chemat colegii și, normal, au servit și dânșii un suc, poate și un pahar de șampanie și au servit și ceva acolo, în schimb nu în blocul operator, și că a fost în holul de la intrare. Specific, era într-o pauză, nu erau bolnavi acolo pe holul respectiv. Am capacitatea să trec peste anumite greșeli. Un medic tânăr, în care eu am mare încredere, un medic care promite foarte mult pentru activitatea medicală a SJU și atunci pot să trec peste anumite aspecte. Eu cred că după discuția pe care a avut-o cu domnul director medical și pe care o s-o aibă și cu mine, cred că va uita să facă asemenea gesturi”, a declarat Gigel Capotă la postul local de televiziune Tele3. La SJU era zi liberă, ieri, 15 august, iar centralista unității nu a dorit să ne ofere numărul de telefon al directorului medical, Costinel Popescu, de parcă instituția nu e un serviciu public, ci mult mai secretă decât un serviciu secret. Oricum, directorul medical nu putea fi deranjat în ziua sa liberă, după cum a susținut aceeași centralistă, și nu a răspuns solicitărilor redactorilor Gorjeanul, remise pe conturile dumnealui de pe Facebook, de a ne oferi un punct de vedere. În schimb, medicul Cătălin Folcuți a ținut să precizeze că nu a avut loc nici un chef în spital. ”Sunt un doctor la început de drum și nu se poate pune problema de așa ceva. Este o aberație lansată de oameni care-mi vor răul, de oameni invidioși. Eu i-am expus punctul de vedere directorului medical, nu a fost nici un chef cum s-a vehiculat, pur și simplu, în ziua de 7 august, când am împlinit 31 de ani, s-a nimerit să fiu și de gardă și nu s-a făcut nici un fel de chef nici în blocul operator și nici măcar pe holul spitalului”, a conchis medicul Folcuți.
Claudiu Matei

3 COMENTARII

  1. Ce fata de interlop are,ghiulul pe mana-i mai lipseste.Asa conducere,asa medici,asa atitudine.Sunt de condamnat si ceilalti care au participat la petrecere pentru ca daca ar fi considerat anormal nu participau.Ce trebuie sa mai faca domnule manager pentru a primi un avertisment?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here