Revoltă după semnarea CCM în CEO! Exact cei care muncesc cel mai mult primesc cel mai puțin: ,,Un bon de masă în plus la salariu!”

5425

Contractul Colectiv de Muncă pentru perioada 2024-2026 a fost semnat, ieri, de șefii CEO și liderii sindicali ai organizațiilor reprezentative. Acesta urmează să se depună la ITM pentru înregistrare și se va aplica începând cu 1 mai 2024.

Numai că, cei care muncesc cel mai mult, au primit cel mai puțin la salariu, în ciuda asigurărilor date de liderii sindicali că ,,se vor bate” la negocieri pentru oamenii pe care îi reprezintă.

Negocieri în disprețul salariaților care muncesc sâmbetele, duminicile și de sărbători
Mulți au realizat că aceste negocieri s-au făcut în mare dispreț față de o parte dintre angajați: ,,Rămâne să vedem suma netă care ne va rămâne lunar pe noul C.C.M, după ce statul ne oprește toate taxele! Tot ceea ce își doresc oamenii, este să simtă în mod real creșterea care le-a fost promisă”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Creșterea salarială cea mai mică
Acesta este revoltat pentru cum îi tratează administrația CEO pe cei care muncesc cel mai mult. Din păcate, nici aceste negocieri nu le-au adus vreo bucurie, dimpotrivă: ,,Și în acest contract au fost disprețuiți exact salariații care lucrează la tură continuă, 24/24 de ore! În timp ce se anunță vacanță la companie pentru toți ceilalți salariați, începând cu 27 aprilie, până pe 7 mai, exact cei care rămân în continuare în producție pentru a asigura funcționarea grupurilor, începând de la circuitele care alimentează cu cărbune și până în camerele de comandă, toți acești salariați și la contractul acesta, la fel ca cel vechi, au primit cea mai mică creștere salarială! Sunt salariați care lucrează la foc continuu, și sâmbetele și duminicile și toate sărbătorile legale, când majoritatea se bucură de zile libere și de vacanță! Exact acești oameni au primit și de data aceasta, la acest contract, creșterea salarială cea mai mică! Și mai mult decât atât, pe noul contract colectiv de muncă cei care lucrează la tură continuă, sâmbetele și duminicile nu le vor mai fi plătite proncentual de 1,8, ci doar cu o sumă fixă de 65 de lei brut! Mai exact, omul va rămâne în mână cu 35 de lei, ,,un bon de masă”! Un bon de masă în plus la salariu, pentru fiecare sâmbătă și duminică lucrată, înseamnă o pierdere enormă pentru toți cei care vor lucra la tură continuă începând cu 1 mai 2024! În opinia mea, conducerea companiei și cele două federații sindicale au descurajat și i-au disprețuit exact pe salariații care și-au sacrificat sănătatea și timpul petrecut în weekend și sărbători alături de familie lor, pentru a veni la muncă în tură continuă ca să asigure fluxul de producție al companiei, 24 de ore din 24! În rest, așa cum v-am spus, rămâne de văzut dacă vor mai fi și alte probleme, însă după părerea mea, aceasta este o mare nedreptate făcută exact salariaților care asigură non-stop fluxul de producție al companiei”, a mai declarat Manu Tomescu.

,,Asta e negociere?”
Unul dintre salariații CEO a declarat, pe paginile de socializare de profil, ale minerilor și energeticienilor, că s-a făcut o hoție: ,,Lucrezi 8 sâmbete și duminici și ești plătit 4 la nivelul clasei 25? Alții care nu au lucrat în weekend primesc în salariul de baza 838 lei, nemeritat. Asta e negociere? Asta este hoție. Asta au făcut aceste sindicate. Cât de ticăloși puteți fi! Cei care lucrează în tură, credeți că vor mai plăti cotizație la aceste sindicate? Erau prevăzute în CCM 16 salarii în caz de disponibilizare individuală și au semnat pe 2-8 salarii în funcție de câți ani ai până la pensie, lăsând locul unor abuzuri din partea administrației. Cum vă mai poate răbda Dumnezeu, ticăloșilor? Ați protejat de fapt interesele voastre și de grup infracțional. Asta înseamnă sindicalism pentru voi, trântorilor? La muncă în producție, 7 din 7, plătiți așa cum ați negociat, nu la cafele și frecat menta prin CEO, derbedeilor! V-a făcut pe plic Plaveti, javre compromise!”, a scris unul dintre angajați.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Peste tot acești așa ziși lideri de sindicat sunt niste trădători. În minerit, energie învățământ,sănătate niste agramați, analfabeți funcționali s-au cocoțat pe scaunul de lideri sindicali de unde își trag niste indemnizații uriașe, telefon și mașină de serviciu,asigurări de sănătate ,diurne și deconturi la deplasări ce însumează lunar mii de lei. Ei nu fac altceva decât să manevreze masele în funcție de interesele lor și ale guvernanților.Solutia este ca salariații ori să-i alunge pe acești trădători și să-și aleagă alții din rândurile lor sau, sa nu mai plătească acea cotizație și să se retragă din aceste organizații conduse de lichele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here