Revista „Lumea lui Christian”, lansată la Centrul de Zi Christian pentru persoanele cu dizabilități

338

Pe data de 8 decembrie 2016 a avut loc lansarea revistei ”Lumea lui Christian”, la instituția cu același nume din Târgu-Jiu. ,,Acest eveniment a fost realizat din dorința noastră permanentă de a îmbunătății activitățile Centrului și de a veni în întâmpinarea persoanelor cu dizabilități”, a declarat directorul centrului, Daniel Andrei.

Evenimentul a avut loc de Ziua Constituției și în contextul marcării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități din 3 decembrie și cea a drepturilor omului, marcată anual la data de 10 Decembrie. ,,Cu siguranță v-aţi întrebat cum se descurcă în viaţa de zi cu zi o persoană cu dizabilități? Am conceput această revistă, ca o platformă de informare, analiză și educație cu gândul de a uni două categorii de oameni care par că sunt despărțiți, cei fără o formă de dizabilitate și cei cu o dizabilitate. Mai mult de atât, ne dorim ca această revistă să slujească nevoilor persoanelor cu dizabilități prin intermediul căreia să găsească acele lucruri utile pentru minte si suflet.DSC_0086

Ne dorim să popularizăm informații, de aceea, pe paginile revistei ne așteptăm să citiţi articole interesante cu şi despre persoane cu dizabilități, informații despre legislația în vigoare, descrierea și analizarea modului de integrare a unei persoane cu dizabilitate în viața socială, informaţii utile despre asociații de pacienți reprezentative la nivel național care slujesc interesele persoanelor cu dizabilități. Vrem să promovăm persoane cu dizabilități talentate, care au reușit să depășească starea de dizabilitate și să se concentreze asupra lucrurilor constructive și care să le facă viața mai liniștită și cu sens”, a explicat Daniel Andrei.DSC_0038
Acesta a menționat că, prin intermediul revistei, se intenționează și să se stimuleze schimbul de idei și a opiniilor privind contextul dizabilității şi alte informaţii interesante din viaţa de zi cu zi a acestor oameni speciali.
La finalul evenimentului, Mădălina, beneficiara serviciilor de la centru, și Alexandru, coordonatorul grupului de chitară, i-au încântat pe cei prezenți cu două melodii.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here